Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

'Rivaliteit' tussen Horner en Wolff zorgt voor ongemak bij oud-Red Bull-coureur

David Coulthard voelt zich ongemakkelijk bij de mediahype rondom de 'rivaliteit' tussen Red Bull-teambaas Christian Horner en Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Horner Wolff Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard voelt zich ongemakkelijk bij de mediahype die er is ontstaan rond de rivaliteit tussen Red Bull-teambaas Christian Horner en Mercedes-teambaas Toto Wolff.

De twee stonden in 2021 lijnrecht tegenover elkaar tijdens de felle titelstrijd tussen Red Bull-coureur Max Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Dit werd ook breed uitgelicht in de Netflix-serie 'Drive to Survive', waar vele (nieuwe) Formule 1-fans naar gekeken hebben. Een aantal grappen van de teambazen over en weer waren terug te zien in de docuserie.

"Het is geen oorlog"

David Coulthard suggereert in de Formula for Success-podcast dat niet alles is als het lijkt tussen de twee teambazen. "Soms voel ik me een beetje ongemakkelijk bij de media-aandacht voor de strijd tussen Mercedes en Red Bull, of laten we zeggen, de strijd tussen Toto en Christian", legt hij uit.

"Ik was eigenlijk best blij om Geri Horner (Christian's vrouw, red.) daar tegen Toto en Christian aan te zien kruipen." De voormalig Grand Prix-winnaar doelt hier op een foto die hij eerder gezien heeft: "Samen met onze grote vriendin Anita Gerhardter van Wings for Life, allemaal lachend en gelukkig."

Vervolgens vat hij de situatie van de twee rivaliserende teambazen in één zin samen: "Aan het einde van de dag is het een competitie, het draait om racen, maar het is geen oorlogvoering."

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen