© Eric Vargiolu

Nieuwsoverzicht

De Rooy-coureurs opgetogen na eerste etappe Dakar Rally

Na de eerste etappe van de Dakar Rally bezetten drie van de vier trucks van Team De Rooy de plaatsen twee, drie en vier. Een keurige prestatie, die met een hoop tevredenheid verwelkomd werd.

Het was Ton van Genugten die ietwat verrassend beslag legde op de tweede plaats, nadat de tijdwaarnemeing hem eigenlijk de hele dag niet wist te traceren. Hij zou eigenlijk rustig aan de rally beginnen, maar vlak voor aanvang van de etappe werd anders besloten. Zolang het lekker ging, zou Van Genugten het gaspedaal intrappen.

"En dat ging het. Ik heb echt genoten in de duinen. Met onze nieuwe automatische versnellingsbak rijd je veel vloeiender door de duinen", aldus Van Genugten, die de tweede etappe als eerste Iveco-coureur aan zal vangen: "Dat moet dan maar."

Teamgenoot Gerard de Rooy moest genoegen nemen met P4, na kleine probleempjes als een oververhitte band en een haperende turbosensor: "Maar verder ging het prima", zo laat hij via zijn team weten: "Zeker in de duinen ging het lekker. Ik heb onderweg een Kamaz ingehaald en moest een keertje een stukje terug, maar ik was niet de enige."

Terwijl Federico Villagra in de derde truck beslag legde op de derde plaats, kwam Maurik van den Heuvel door problemen met zijn motor niet verder dan de achttiende tijd, tot onvrede van de man in kwestie: "Iedereen vloog me in duinen voorbij, omdat er amper overheen kwam. De etappe was gelukkig kort en daardoor de schade bepekt, maar ik hoop dat de monteurs het probleem kunnen verhelpen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen