Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Rooy grijpt naast dagzege in Dakar Rally

Gerard de Rooy heeft in Zuid-Amerika de zesde etappe van de Dakar Rally net naast de overwinning gegrepen. De coureur uit Son sloeg in de slotfase van de special toe, maar het was niet genoeg om Siarhei Viazovich van de dagzege te houden.

Niet voor het eerst deze Dakar Rally moest Gerard de Rooy in de etappe op stoom komen. Zo opende hij direct met een achterstand van ruim vijf minuten op MAZ-coureur Siarhei Viazovich, terwijl hij ook toegaf op Kamaz-rijders Sotnikov en Nikolaev. Viazovich bleef de etappe aanvoeren, tot op weg naar WP7 veel truckers tijd verloren.

Gerard de Rooy profiteerde en passeerde de Kamazzen van Sotnikov en Nikolaev, maar omdat bij WP7 de tijd van Viazovich niet doorkwam, was het lange tijd onduidelijk hoe Viazovich en De Rooy zich tot elkaar verhielden. Dat Viazovich nauwelijks tijd had kúnnen verliezen werd al duidelijk toen hij met twaalf en veertien minuten onder de tijd van de Kamaz-jongens dook. De Rooy moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede positie, op 00:05:45 van Viazovich. Direct achter De Rooy sluit teamgenoot Federico Villagra aan op de vierde plaats. Net als De Rooy kwam de Argentijn gedurende de etappe op stoom. Ton van Genugten, eveneens uitkomend voor Team De Rooy kende een etappe om snel te vergeten. Bij de doorkomst van WP6 gaf hij al 01:37:57 toe op de etappewinnaar. Update: De Rooy wint de etappe na een tijdstraf voor Siarhei Viazovich!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"