Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Rooy tevreden met derde plaats in Dakar Rally

Gerard de Rooy is zeer content met de derde plaats die hij gisteren in de laatste etappe van de Dakar Rally veiligstelde. Hij had op meer gehoopt, maar dat zat er door pech niet in.

Het mag duidelijk zijn dat als Gerard de Rooy meedoet aan de Dakar Rally hij voor niets minder meedoet dan de overwinning. Desondanks kan hij niet ontevreden zijn met de derde plaats, achter de Kamaz-coureurs Nikolaev en Sotnikov: "We hoeven ons nergens voor te schamen", zo laat hij optekenen in gesprek met Omroep Brabant .

"Het was een zware rally, maar ik kijk er met een tevreden gevoel op terug. We hebben veel pech gehad, dus eigenlijk mogen we niet klagen met de derde plaats", vervolgt de rijder uit Son, die natuurlijk wel op meer had gehoopt. "Ik ben tegelijkertijd natuurlijk ook teleurgesteld over het feit dat ik niet heb gewonnen, maar dankzij die pech zat dat er gewoon niet in. Daar moeten we vrede mee hebben." Ploegmakker Ton van Genugten, goed voor de zevende plaats in de eindrangschikking, ging op de laatste dag van de rally nog met de dagzege aan de haal: "Meer dan een pleister op de wond is dat echter niet, maar het is goed dat we er zijn."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi