Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Rooy verliest meer tijd: "Wilde de schade niet verergeren"

Het doel was om een derde Dakar-zege binnen te slepen, maar Gerard de Rooy kijkt na vier dagen racen door de woestijn van Peru al tegen zeven kwartier achterstand aan. De Brabantse trucker moest ook op de vierde dag de nodige tijd inleveren.

In het eerste gedeelte van de marathonetappe kwam De Rooy ruim een half uur tekort op dagwinnaar Andrey Karginov. Geluk bij een ongeluk was dat klassementsleider Eduard Nikolaev ook tegen problemen aanliep. De Russische titelverdediger stond zelf bijna een kwartier stil.

"Ik heb nog nooit zoveel stof gezien", blikte De Rooy terug op het vierde bedrijf van Dakar 2019. "Je kon werkelijk geen hand voor ogen zien." De Rooy vertrok als tiende trucker: voor hem reden pakweg veertig auto's, aangezien de trucks en de auto's kris kras door elkaar weg werden gestuurd. "Ik heb er denk ik wel twintig à vijfentwintig gepasseerd gedurende de etappe." Tijdens het tweede gedeelte van de etappe rijdt De Rooy met opzet iets langzamer. De Brabander vermoedt schade aan zijn spoorstang en wil daarom geen overdreven risico's nemen. "Ik wilde de schade niet verergeren", laat hij weten. Samen met teammaat Maurik van den Heuvel rijdt De Rooy naar de eindstreep in Tacna. Onderweg komen ze collega Federico Villagra, wie De Rooy een dag geleden nog een tik op zijn neus had willen geven , tegen. "Federico riep dat we door moesten rijden. Hij had een probleem met zijn uitlaat, maar dat zou bijna zijn verholpen." Villagra werd uiteindelijk negentiende, de Argentijn verloor liefst drie uur en twintig minuten ten opzichte van Karginov.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi