© Florent Gooden

Nieuwsoverzicht

De Rooy vijfde in voortijdig gestaakte etappe Dakar Rally

Gerard de Rooy kende een relatief goede dag in Zuid-Amerika. De trucker klokte de vijfde tijd, maar was daarmee niet de best geklasseerde Iveco-coureur. Dat was Maurik van den Heuvel, nadat de proef voortijdig bij WP8 werd gestaakt vanwege dichte mist.

De tussentijden van De Rooy begonnen er gaandeweg de etappe naar Arequipa steeds beter uit te zien. Bij elke waypoint klom hij een positie, tot hij bij WP6 van P4 terugviel naar P7. Opnieuw begon hij een opmars, die hem uiteindelijk de vijfde tijd aan de streep opleverde.

De strijd om de overwinning ging uiteindelijk tussen de Kamaz-coureurs Eduard Nikolaev en Dmitry Sotkinov. Eerstgenoemde liet zich na WP7 niet meer achterhalen, waardoor hij de leiding in het kampioenschap verstevigde.

Grote verliezer van de dag heet Martin Macik. De nummer vier in het klassement verloor een voorwiel, waardoor hij lange tijd stilstond en zo die vierde plek verspeelde aan Gerard de Rooy.

Maurik van de Heuvel streed met ploegmakker De Rooy om de vierde plaats in het dagklassement en trok uiteindelijk aan het langste eind. Ton van Genugten werd in de derde Petronas-groene bolide zevende.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen