Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Rooy vijfde in voortijdig gestaakte etappe Dakar Rally

Gerard de Rooy kende een relatief goede dag in Zuid-Amerika. De trucker klokte de vijfde tijd, maar was daarmee niet de best geklasseerde Iveco-coureur. Dat was Maurik van den Heuvel, nadat de proef voortijdig bij WP8 werd gestaakt vanwege dichte mist.

De tussentijden van De Rooy begonnen er gaandeweg de etappe naar Arequipa steeds beter uit te zien. Bij elke waypoint klom hij een positie, tot hij bij WP6 van P4 terugviel naar P7. Opnieuw begon hij een opmars, die hem uiteindelijk de vijfde tijd aan de streep opleverde.

De strijd om de overwinning ging uiteindelijk tussen de Kamaz-coureurs Eduard Nikolaev en Dmitry Sotkinov. Eerstgenoemde liet zich na WP7 niet meer achterhalen, waardoor hij de leiding in het kampioenschap verstevigde. Grote verliezer van de dag heet Martin Macik. De nummer vier in het klassement verloor een voorwiel, waardoor hij lange tijd stilstond en zo die vierde plek verspeelde aan Gerard de Rooy. Maurik van de Heuvel streed met ploegmakker De Rooy om de vierde plaats in het dagklassement en trok uiteindelijk aan het langste eind. Ton van Genugten werd in de derde Petronas-groene bolide zevende.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'