Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Zo gaat het tussen Hulkenberg en Magnussen na 'het incident'

Kevin Magnussen en Nico Hulkenberg zijn vanaf 2023 teamgenoten van elkaar, maar een eenheid waren ze zeker niet altijd. Wat verwachten de coureurs en Haas-teambaas Guenther Steiner van de samenwerking?

Abu Dhabi Hulkenberg Haas Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Kevin Magnussen kwam in 2022 onverwachts weer terecht in de Formule 1. Een meerjarig contract had hij al op zak, dus ook in 2023 zien we hem voor Haas op de F1-grid. Naast hem krijgt hij volgend seizoen een oude bekende als teamgenoot: Nico Hulkenberg.

De twee kennen elkaar goed, maar de relatie was niet altijd goed te noemen. Het verhitte gesprek tussen de twee coureurs na de GP van Hongarije in 2017 zal men niet snel meer vergeten. Ook bij Haas niet. Teambaas Guenther Steiner is echter niet bang voor een slechte relatie tussen de twee.

"Ik denk dat ze goed met elkaar overweg kunnen. Ze zijn wat ouder en vader nu, dus ze kunnen samen met de kinderen op vakantie gaan!", lacht de Haas-teambaas tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Ze hebben onlangs met elkaar gesproken, maar de vijf jaar daarvoor volgens mij niet. Nu wel. Ik heb het gevraagd, en ze hebben nu een normale band met elkaar."

Hulkenberg grapt: "Ik zei hem precies hetzelfde als in 2017"

Ook Hulkenberg verwacht dat hijzelf en Magnussen goed door een deur kunnen als teamgenoten. Het incident uit 2017? Dat is niet vergeten, maar wel allang vergeven. "Ik denk dat dat al achter ons ligt. Het ijs is aan het begin van het jaar eigenlijk al gebroken. Ik begroette hem met de exacte woorden als toen in 2017", zo legt Hulkenberg uit, doelend op de suck my b*lls opmerking.

"Hij vond het best grappig. Ik maak me absoluut niet druk om het samenwerken en het racen naast hem. We zijn beide volwassen en we respecteren elkaar. We racen voor het team, dus het vormt geen probleem. We kunnen ook altijd nog ervaringen delen over welk luiermerk het beste is", lacht Hulkenberg.

Magnussen werd na afloop van het F1-seizoen ook gevraagd naar de situatie tussen de twee. "We hebben niet echt een band met elkaar, maar iedereen praat veel over het incident toen in Hongarije 2017. Natuurlijk heeft iedereen het daar over, maar ik heb veel respect voor hem en dat zei ik al voordat hij zich bij het team voegde."

"Hij gaat een aanwinst zijn voor het team en hij brengt veel ervaring met zich mee. Dat is altijd waardevol in de Formule 1. Hij was altijd al iemand die goed en consistent kon rijden en goede resultaten boekte met een middenveld-auto", looft de Haas-coureur zijn nieuwe teamgenoot.

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde