Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pirelli

De snelste strategische keuzes voor Verstappen in Abu Dhabi

Strategie wordt zeer belangrijk in de afsluiter van het seizoen, de GP van Abu Dhabi. Max Verstappen en Lewis Hamilton starten op een verschillende bandencompound, al lijken de twee gelijke kansen te hebben.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Er staat nog van alles open op strategisch niveau volgens Pirelli. Op het vernieuwde Yas Marina Circuit moet een éénstopper de snelste keuze zijn, maar binnen deze strategie zijn er verschillende keuzes. Max Verstappen start op de softs, titelrivaal Lewis Hamilton op de mediums. Wat is de beste optie?

De bandenleverancier van de F1 verwacht dat beide keuzes even snel zijn. Een stint op de mediums om vervolgens over te stappen naar de harde band moet voor Hamilton de snelste optie zijn. Bij Verstappen is dit een kortere stint op de rode band en een langere stint op de hards.

Een tweestopper is ook nog mogelijk, al laten de prognoses van Pirelli zien dat deze optie minder snel is. Hier moet een stint op rood, gevolgd door een stint op wit en dan een afsluitende stint op de mediums de snelste keuze zijn. Geel-wit-geel moet de langzaamste keuze zijn.

De beschikbare banden voor Verstappen en Hamilton

Qua bandensets kunnen Verstappen en Hamilton hun ideale strategie volgen. De Nederlander moet de race starten op een gebruikt setje rode banden, maar kan overstappen naar vers rubber op de harde band. Ook de rest van het veld, op de Alpine-coureurs na, heeft de harde band bewaard voor de race.

Binnen Red Bull en Mercedes heeft geen enkele coureur nog een vers setje mediums liggen, al kunnen ze een gebruikte set van bijvoorbeeld de kwalificatie gebruiken als er toch nog een tweestopper wordt uitgevoerd. Alles ligt dus nog open in een race waar strategie enorm belangrijk kan worden.

Voorspel en win

Wie wint de GP van Abu Dhabi 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"