Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De snelste strategische keuzes voor Verstappen in Saoedi-Arabië

Op het gloednieuwe Jeddah Corniche Circuit was de afgelopen dagen nog veel onzeker. Welke strategie zullen de teams gaan volgen? Pirelli komt met de prognoses en wijst de vermoedelijk snelste strategie aan.

Bandenleverancier Pirelli verwacht redelijke degradatie van de compounds, maar verwacht toch dat een éénstopper de snelste optie zal zijn voor de coureurs. De meeste coureurs zullen op de gele mediumband aftrappen in Saoedi-Arabië. Pirelli verwacht dan ook dat dit de beste optie is voor de start. Een pitstop naar de harde band om hiermee de race uit te rijden is vervolgens de beste strategische optie, zo voorspelt de Italiaanse bandenfabrikant. Een stint op de softbanden met één stop voor de harde witte band kan ook, maar is waarschijnlijk iets langzamer. Een tweestopper is de derde optie van Pirelli, maar zal naar verwachting langzamer zijn.

Op het gebied van de banden kan Max Verstappen in ieder geval alle kanten op. De Nederlander beschikt over een nieuw setje banden van alle mogelijke soorten, evenals een aantal gebruikte setjes. Van de softbanden heeft de Nederlander zelfs nog drie setjes over, al is het volgens Pirelli niet de snelste keuze om deze banden te gaan gebruiken. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kunnen eveneens kiezen tussen alle drie de compounds, al start de top drie in ieder geval op de gele band. de Mercedes-coureurs kunnen vervolgens overstappen op een nieuw setje harde banden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"