© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Het miljoenengevecht om de zesde plaats in het WK bij de constructeurs

15 nov. 2017 13:38 Ruud Dimmers 1 reacties
De strijd in de Formule 1 is vooraan al beslist, maar in de middenmoot is het ongekend spannen. Toro Rosso, Renault en Haas strijden voor de zesde positie in het WK. Het verschil tussen de nummer zes en acht bedraagt slechts zes punten.

Wie pakt de zesde plaats in het WK?

Voor de Formule 1 teams is een hoge klassering in het WK bij de constructeurs van levensbelang. De positie in het WK bepaalt namelijk de hoeveelheid prijzengeld die er uitgekeerd wordt. Het verschil tussen de zesde en de achtste positie bedraagt ongeveer $ 20 miljoen.

Toro Rosso bezet momenteel de zesde positie met 53 punt, maar scoorde de afgelopen races nauwelijks punten. De eerste concurrent is het fabrieksteam van Renault dat beter op dreef is, maar ook kampt met betrouwbaarheidsproblemen. De Fransen staat slechts vier punten achter het juniorteam van Red Bull.

Op de achtste positie vinden we het team van Haas F1. Een team dat een zeer grillig seizoen kent met enkele uitschieters. Het voordeel van Haas is dat zij niet gebukt gaan onder problemen met de motor. Haas rijdt met Ferrari-motoren, wat een voordeel kan zijn in Abu Dhabi aangezien de Renault-teams met een geknepen motor racen.

Grosjean en Magnussen staan momenteel zes punten achter op Toro Rosso en op basis van de onderlinge resultaten moet het team acht punten scoren in Abu Dhabi, wat gelijk staat aan een zesde plaats. 

Welk team wordt zesde in het WK?

  • Toro Rosso
  • Renault
  • Haas

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen