© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

De successen van Max Verstappen in de Grand Prix van Mexico

24 okt. 2018 18:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Het track record van Max Verstappen op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico is ronduit indrukwekkend te noemen. Hij scoorde er altijd punten, met als kers op de taart natuurlijk die prachtige overwinning vorig jaar.

2015 - Toro Rosso
In 2015 maakt Max Verstappen, net als het gehele Formule 1-veld overigens, voor het eerst kennis met de gerenoveerde omloop nabij Mexico-Stad. Met de Renault-power mag er op het super lange rechte stuk weinig verwacht worden van de Renault-aangedreven Toro Rosso's, maar schijn bedriegt. De ijle lucht nivelleert de verschillen in prestaties tussen de diverse motoren en zo staat Verstappen in de eerste vrije training plotsklaps bovenaan.

In de tweede vrije training crasht hij in het stadiongedeelte, om een dag later in de kwalificatie beslag te leggen op de achtste plaats. Weer een dag later valt hij tijdens de race één plekje terug na verbeten duels met onder andere Felipe Massa. De eerste punten op Mexicaanse bodem zijn in ieder geval binnen en in de jaren daarna zou het hem alleen maar beter vergaan.

Kwalificatie: 8e
Race: 9e

© Getty Images/Red Bull Contentpool

2016 - Red Bull
Als Max Verstappen een jaar later in Mexico arriveert heeft hij de Toro Rosso inmiddels ingewisseld voor de Red Bull RB12. Red Bull toont zich competitief en bezet achter Mercedes de volledige tweede startrij.

Een dag later vecht Verstappen een aardig robbertje met Sebastian Vettel. De Duitser dwingt de Nederlander tot een foutje. De Red Bull-coureur schiet rechtdoor in de eerste chicane, maar weigert zijn positie af te staan aan Vettel, die vloekt en tiert over de boordradio. Vettel richt zijn woede na afloop van de race tot wedstrijdleider Charlie Whiting, die hij net als Verstappen uitmaakt voor rotte vis.

Max Verstappen rijdt weliswaar naar het podium, maar krijgt een tijdstraf te verstouwen van vijf seconden voor het afsnijden van de chicane. De Limburger wordt zodoende als vierde opgenomen in de uitslag.

Kwalificatie: 3e
Race: 4e

2017 - Red Bull
De opwaartse lijn die van 2015 op 2016 is ingezet, trekt Max Verstappen in 2017 moeiteloos door. Zelden was Max Verstappen dichterbij een poleposition dan op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Het was uiteindelijk Sebastian Vettel die hem van het record van jongste polesitter afhield.

Een dag later stelt Max Verstappen in de bocht echter al orde op zaken. Terwijl de Nederlander zijn oosterbuur brutaal opzij zet, raken Vettel en Lewis Hamilton met elkaar in de slag. Het gat voor Max Verstappen is een feit en handhaaft hij tot het einde van de race. Voor de tweede keer in 2017 schalt het Wilhelmus over het Formule 1-circuit. Van een stijgende lijn kan in 2018 daarmee geen sprake meer zijn, maar ach, dat is een luxeprobleem.

Kwalificatie: 2e
Race: 1e

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen