Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Teams zijn zelf verantwoordelijk voor gebrek aan inhaalacties in Formule 1'

Volgens Formule 1-wedstrijdleider Charlie Whiting zijn de 'saaie' wedstrijden in 2017 niet de schuld van de regelgeving, maar van de teams zelf. Dan voornamelijk de teams uit het middenveld, die de aansluiting met de top niet kunnen vinden.

In 2017 werd er een stuk minder ingehaald dan in 2016, volgens velen door de vernieuwde regelgeving. Door de nieuwe aerodynamica is het lastig om dicht achter een andere coureur te gaan rijden, waardoor de inhaalacties drastisch omlaag zijn gegaan. Volgens Charlie Whiting is dat echter niet de schuld van de regelgeving, maar van de teams uit het middenveld. Die krijgen het volgens Whiting niet voor elkaar om het gat naar de top te dichten. "Ik denk niet dat de auto's het probleem zijn" , vertelt Whiting tegen de New York Times. "Het grootste probleem is dat er een enorm gat zit achter Red Bull, Mercedes en Ferrari."

De wedstrijdleider denkt dat de wedstrijden door het enorme gat tussen de top drie en de rest saai worden. "Dus ik denk niet dat het racen zelf saai is, maar er zijn gewoon een paar teams die hun zaakjes veel beter op orde hebben dan de rest" , aldus Whiting. "Maar dat is overigens niets nieuws in de Formule 1" , besluit de wedstrijdleider.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi