© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

De tien beste Formule 1 coureurs van 2017

24 dec. 2017 16:33 Ruud Dimmers 0 reacties

Het Formule 1 seizoen 2017 kende haar ups en downs en bij de coureurs was dat ook niet anders. Een seizoen waarin Max Verstappen flink moest incasseren, maar terugsloeg. Een jaar van hoogte- en dieptepunten voor Sebastian Vettel en een vierde titel voor Lewis Hamilton.

2017 was ook het jaar van de opkomst van een jong talent, maar ook het jaar waarin niet alle toppers thuis gaven. Check onze top 10 hieronder.

10. Sergio Perez - Force India

Wederom een volwassen seizoen voor Sergio Perez. Scoorde volop punten voor Force India, maar liet zich soms ook van zijn mindere kanten zien. De aanvaringen met teamgenoot Ocon waren niet goed voor zijn reputatie.

© Force India F1 Team

Hoogtepunten

Perez begon sterk aan het seizoen 2017 en was duidelijk de nummer één binnen Force India in de eerste races. Met zijn ervaring scoorde hij bijna iedere race punten.

De vierde plaats in Spanje was een mooie opsteker voor hem en ook zijn races in Singapore en Maleisië waren prima. Sergio toonde zich een constante factor en haalde volop punten binnen.

Dieptepunten

Het theewater kwam wel snel en aardig vaak aan de kook bij Perez. De Mexicaan heeft soms een kort lontje en teamgenoot Ocon was daarvan het grootste slachtoffer. De aanvaringen met Ocon, zoals in Hongarije en België, kwamen voor zijn rekening. Met name de GP van België was ronduit beschamend.

Perez had een makkelijk seizoen verwacht, maar Ocon naderde hem snel om in de laatste races van het jaar de overhand te hebben.

Algemeen oordeel

Zien we Perez nog ooit bij een topteam? Nee, daar geloven wij niet in. Esteban Ocon begon met slechts een handvol F1-races als bagage aan het seizoen en heeft simpelweg meer talent. Perez is een ideale subtopper die zijn punten scoort, maar zijn temperament zit hem te vaak in de weg.

Cijfer 7,0

Klik op volgende om naar de nummer 9 te gaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen