Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

De tijd dringt voor Perez: 'Als hij zo doorgaat, dan moet Red Bull snel ingrijpen'

Terwijl Max Verstappen schittert, heeft Sergio Perez de grootste moeite om überhaupt punten te scoren. Volgens Nico Rosberg dringt de tijd.

Verstappen Perez Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool
Dit weekend keert Daniel Ricciardo weer terug bij AlphaTauri. Kan dat de druk op Sergio Perez bij Red Bull opvoeren? Als de Australiër goed presteert, dan kan hij in in 2025, en misschien zelfs wel volgend jaar al, in een winnend Red Bull-zitje terechtkomen. Dat denkt althans Nico Rosberg in de Sky Sports F1 Podcast.

Toch zullen de verwachtingen van de Australiër momenteel laag zijn, denkt de voormalig Mercedes-coureur. "Het zal niet makkelijk worden voor Daniel om 100% te zijn als hij terugkomt. Het is zo fysiek. Het is niet alleen het sturen, want bij het remmen moet je bijvoorbeeld ook het stuur als het ware van je af duwen. Ik denk niet dat de verwachtingen zo enorm zijn, want hij heeft al een zitje."

"Gaat Daniel ooit nog een race winnen? Dat wordt zeker niet makkelijk. Hij moet dan een topzitje hebben, dus een topseizoen draaien volgend jaar bij AlphaTauri. Als Sergio echter zo door gaat, dan kan Ricciardo nog tijdens het volgende seizoen een zitje krijgen in de beste auto."

Rosberg snapt er niets van

Het is een mooi bruggetje naar het volgende onderwerp dat Rosberg aansnijdt: Sergio Perez. Wat is er met hem aan de hand? De Duitser vindt het lastig te verklaren.

"Ik voel met Checo mee", zucht hij. "Het is een verschrikkelijke situatie en hij wordt flink aangepakt door iedereen. Alle F1-fans hebben hem nodig voor spanning en op een manier heeft hij ze teleurgesteld, omdat hij het Verstappen te makkelijk heeft gemaakt. Ooit zat ik ook in die situatie, met Lewis Hamilton, omdat het aan mij was om er voor te zorgen dat het niet saai zou worden. Ik voel dus met Checo mee, maar hij heeft het zo lastig."

Momenteel presteert de Mexicaan zo slecht, dat Red Bull volgens Rosberg moet gaan overwegen in te grijpen als Checo zo doorgaat. "In Qatar was het ook weer verschrikkelijk voor hem, met de beste auto. Hij moet echt de boel op de rails krijgen, en snel ook, want kijkend hoe hij nu rijdt, dan moet Red Bull al in aanloop naar 2024 overwegen in te grijpen..."

"Echt een hoofdpijndossier", concludeert Rosberg. "Want ze hebben twee topcoureurs nodig en Sergio presteert ondermaats. Ik snap het niet, want ik vind het een geweldige coureur. Lastig te verklaren waarom het verschil zo groot is. Eén verklaring is dat Verstappen spectaculair is, een van de besten ooit, maar alsnog is het gat te groot."

Ook interessant:

Verstappen heeft van niemand iets te duchten in jacht op unieke mijlpaal

Verstappen kan in Austin zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken en zo een unieke mijlpaal behalen! In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Coronel, Dimmers en Mosterdijk vooruit op de GP van de Verenigde Staten. Uiteraard passeren er nog meer onderwerpen de revue. Is Perez de juiste optie voor 2024, waarom onderzoekt de FIA opnieuw een overtreding van Hamilton en gaat Haas om punten strijden?

Beluister de podcast hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen