© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

De tops en flops van de F1 GP van Canada 2018

11 jun. 2018 12:00 Jan van der Burgt 0 reacties

Ook de Grand Prix van Canada gaat niet de boeken in als de meest spannende Grand Prix ooit. Toch konden we als Nederlanders volop genieten van een succesvol weekend van Max Verstappen en zorgde Lance Stroll voor nog een beetje actie.

Toppers

Max Verstappen
Max verstappen reed in Canada een nagenoeg perfect weekend. Hij was de snelste in elke vrije training, verraste met de derde startplaats tijdens de kwalificatie en reed uiteindelijk redelijk eenvoudig naar het podium. Het is precies wat de Nederlander nodig had na een reeks van een ongelukkige races en het was ook precies wat Red Bull van hem verlangde. Laten we net als teambaas Christian Horner hopen dat de GP van Canada de aftrap was voor een lange reeks successen.

Sebastian Vettel
Op vrijdag nog was Sebastian Vettel eigenlijk compleet onzichtbaar. Ferrari kwam er nog niet aan te pas, maar de Scuderia wist op zaterdag het tij te keren. Sebastian Vettel pakte met minimaal verschil de poleposition, om een dag later op meer overtuigende wijze de zege naar zich toe te halen. Sebastian Vettel maakte zonder druk van achteren geen fouten en pakte terloops de leiding in het WK.

Charles Leclerc
De jonge Monegask begint een vast plekje in deze rubriek te krijgen. Maar ere wie ere toekomt, de Sauber-rijder is bezig aan een sensationeel debuutseizoen. Voor de derde keer dit seizoen pakte Leclerc punten in een auto die daar echt nog niet toe in staat moet worden geacht. Leclerc compenseert echter veel met zijn enorme talent en doet Marcus Ericsson in die andere Sauber compleet verbleken.

© McLaren F1

Floppers

Lance Stroll
Als je je geld had ingezet op Lance Stroll voor het eerste contact met de Wall of Champions heb je allicht wat gewonnen, maar veel zal het niet zijn. Twee dagen later brengt hij het er niet veel beter vanaf als hij de controle verliest en Brendon Hartley meeneemt in zijn val. Smoesjes als 'volgens mij had ik een lekke band' hebben we inmiddels al vaker gehoord en beginnen behoorlijk op de lachspieren te werken. 

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton was afgelopen weekend geen schim van de viervoudig wereldkampioen die hij is. Er werd op voorhand niet al te veel van Mercedes verwacht, maar Bottas sprak toch een aardig woordje vooraan mee. De Fin zette Hamilton volledig in de schaduw. Meer dan de vijfde plaats zat er niet in. Het verlies van de leiding in het WK is bijkomende schade die hij graag had willen voorkomen.

McLaren
Dat Stoffel Vandoorne een beetje achteraan het middenveld rond bungelt, dat waren we al wel gewend. Dit weekend kreeg de Vlaming daar echter gezelschap van Fernando Alonso. Het verschil in de kwalificatie tussen de twee was minimaal. Dat deed de vraag rijzen of Vandoorne zo goed was, of Alonso zo slecht. In het eerste geval is dat slecht nieuws voor McLaren, dat de weg naar voren nog niet heeft gevonden en zelfs compleet bijster lijkt te zijn. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen