© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

De tops en flops van de GP van Monaco 2018

28 mei 2018 10:45 Jan van der Burgt 0 reacties
De GP van Monaco gaat volgens veel coureurs de boeken in als de saaiste ooit. De race bracht inderdaad weinig vuurwerk, maar toch wisten enkele coureurs zichzelf in de spotlight te rijden, positief of negatief.

Toppers

Daniel Ricciardo
Er stond dit weekend geen maat op Daniel Ricciardo. De Australiër regeerde in het prinsdom op een manier waar prins Albert van Monaco haast wel nerveus van moet worden. De enige die hem bij kon benen in de smalle straten schakelde zichzelf in de derde vrije training uit. Vanaf dat moment lag de loper voor Ricciardo uitgerold. Hij maakte het op onnavolgbare wijze af en zelfs een motorprobleem kon hem niet van de overwinning weerhouden.

Pierre Gasly
Nog zo'n topper uit de Red Bull-familie! Pierre Gasly laat zien dat hij een topcoureur is door op het moeilijke circuit van Monaco keurige tijden te rijden en flink wat punten te pakken. Het doet denken aan de uitschieter zoals hij die ook ad in Bahrein. Pierre Gasly dient zich met prestaties als deze meer en meer aan als een mogelijke opvolger van Daniel Ricciardo.

Esteban Ocon
Esteban Ocon wist eigenlijk het hele jaar nog niet echt te imponeren, maar in Monaco stond er hij er vanaf het eerste moment goed bij. Zonder problemen of onregelmatigheden stuurde hij zijn Force India haast onzichtbaar naar een keurige zesde plaats. De positie van 'best of the rest', die Force India vorig jaar zo vaak toekwam, was eindelijk weer eens voor de jonge Fransman.

© Williams F1

Floppers

Max Verstappen
Max Verstappen reed in Monaco eigenlijk een keurige race, daar kun je maar weinig van zeggen. Het is alleen zo jammer dat die race begon vanaf P20, omdat Verstappen in de derde vrije training crashte. In de derde vrije training nota bene. Geen enkele sessie is gedurende het weekend onbenulliger of nietszeggender dan die ene sessie. Hoe dan ook, Max Verstappen weet wat hij fout heeft gedaan en kwam daar eerlijk voor uit. Op naar de volgende!

Lance Stroll
Zelden klaagde iemand zoveel tijdens een Grand Prix-weekend als Lance Stroll in Monaco. De paniek vanuit de cockpit was duidelijk merkbaar als de zaken even niet zo lopen als hij zelf hoopte. Nu is dat niet zo vreemd in die onmogelijke Williams, maar teamgenoot Sirotkin liet wel hele aardige dingen zien. De Canadees had vorig jaar nog zijn goeie momentjes, maar die zijn in 2018 heel ver te zoeken.

Haas F1
Geen enkel team is dit seizoen zo wisselvallig als Haas F1. Het ene moment zijn ze best of de rest, het andere moment zijn ze nergens, zoals in Monaco. Nu zat Romain Grosjean sowieso al in de hoek waar de klappen vallen, maar ook Kevin Magnussen kon werkelijk niets uitrichten met de VF18. Dertiende en vijftiende is de magere, zo niet mislukte oogst van het jongste team in de Formule 1.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen