Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De tops en flops van de Hongaarse GP: groot contrast tussen de Mercedes- en Red Bull-coureurs

Lewis Hamilton en Max Verstappen waren een klasse apart tijdens de Hongaarse Grand Prix. Het duo reed de rest van het veld op een hoop, waarbij ze hun teamgenoten niet spaarden.

De toppers

Lewis Hamilton Sloeg een zeer belangrijke slag in de strijd om de wereldtitel, doordat naaste belager Valtteri Bottas niet verder kwam dan een achtste positie. Hamilton sloeg toe bij de start, waar Bottas de kaas vakkundig van zijn brood liet eten. De Brit had vervolgens Max Verstappen als aan een touwtje en ging het gevecht aan. Een inhaalpoging mislukte, waarop de Duitse renstal een konijn uit de hoge hoede toverde. Een slimme strategie, met strakke rondetijden van Hamilton, zorgde ervoor dat Verstappen aan het eind van de race zijn banden opgerookt had. Het was aan Lewis om dat cadeautje uit te pakken in de slotronden. Max Verstappen Een allereerste poleposition en eindelijk weer een 'normale' start. Normaal is de Red Bull tijdens de race sterker dan tijdens de kwalificatie, maar er stond geen maat op Hamilton. De Brit was zichtbaar sneller, maar had er een tactisch meesterwerk voor nodig om Verstappen te verschalken. Op de baan verdedigde Max zich zoals altijd: hard, maar fair. Reed teamgenoot Pierre Gasly weer compleet zoek en zelfs de Ferrari's wisten niet in de buurt te komen. Verstappen liet zien waarom hij de enige uitdager is van Hamilton, hoewel 69 punten achterstand hem kansloos maken voor de titel. Carlos Sainz Ver achter de topteams reed Sainz zijn ronden, maar hij wist wel een van de topauto's achter zich te houden. Bij de start sloeg hij zijn slag door Pierre Gasly te verschalken, om hem de gehele race achter zich te houden. Het is een uitstekende prestatie van de Spanjaard die een ijzersterk seizoen doormaakt. De vijfde plaats is een mooie beloning en in de WK-stand hijgt hij Gasly in zijn nek.

De floppers

Ferrari Eerlijk is eerlijk, ze hadden al aangegeven dat ze een lastig weekend tegemoet zouden gaan. Maar, een achterstand van meer dan een minuut zal hard aankomen in Maranello. De Italiaanse renstal is in verval en voorbijgestreefd door Red Bull. Alleen op de rechte stukken is de SF90 van Sebastian Vettel en Charles Leclerc nog een topauto. Zien we na de zomerstop een ander Ferrari? Pierre Gasly Ai, ai, Pierre.. Wederom een weekend om zeer snel te vergeten. Kansloos in de kwalificatie, maar toch nog zesde op bijna een seconde van Verstappen. Was veel te lief en onzeker bij de start en moest weer de hele race knokken met het middenveld. Voor een Red Bull een beschamende positie: één coureur leidt de race, de ander vecht met de McLarens en Kimi Raikkonen in zijn Alfa Romeo. Hoezeer Christian Horner en Helmut Marko ook blijven herhalen dat Gasly safe is: kijk niet raar op als Gasly na de zomerstop niet meer in de Red Bull rijdt. Renault Een achttiende kwalificatiepositie voor Daniel Ricciardo en twee Renaults buiten de punten op de Hungaroring. Het gat naar de topteams wordt met de week groter, tot ongenoegen van Hulkenberg en Ricciardo. Daar waar McLaren de stabiele middenmoter is, worstelt Renault bijna ieder weekend. Van de gedroomde stap voorwaarts is weinig zichtbaar en het geloof in podiumplaatsen in 2020 lijkt te zijn verdwenen. Valtteri Bottas Van Bottas 2.0 is na twaalf Grand Prix niets meer over, mocht hij al bestaan hebben. De praatjes zijn vaak hetzelfde, evenals zijn acties of het gebrek daaraan. Het was niet toevallig dat de Fin in het gevecht met Hamilton in de eerste bochten aan het kortste eind trok, is het eigenlijk ooit andersom geweest? Toen ook Leclerc hem nog passeerde en raakte, was het uithuilen en opnieuw beginnen na een neuswissel. 62 punten bedraagt de achterstand in het WK en dat met een identieke auto als Hamilton. Pijnlijk!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'