Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2021

De bestbetaalde Formule 1-coureurs van 2020

Als je in de Formule 1 goed presteert, kun je een hele goede boterham verdienen. De verschillen tussen de best verdienende en de slechtst verdienende coureurs zijn gigantisch, maar ook in de top vijf van beste betaalde coureurs vallen al grote verschillen.

Hamilton Verstappen Leclerc Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met zes wereldtitels op zak mocht Lewis Hamilton aan het begin van het seizoen natuurlijk de hoofdprijs vragen als het aankwam op zijn salaris. Een geschat salaris van 50 miljoen euro, exclusief bonussen en sponsordeals, is iets dat zelden is vertoond in de Formule 1. In het verleden kon enkel Michael Schumacher daar misschien aan tippen.

Titels staan goed op je cv, zoveel bewees ook het salaris van Sebastian Vettel wel, al deed Max Verstappen zonder titels naar verluidt nauwelijks nog onder voor de viervoudig kampioen. Ook Daniel Ricciardo en Charles Leclerc boerden goed, al is de kloof tussen beide rijders enorm.

Het salaris van Hamilton mag dan enorm zijn en soms buitenproportioneel lijken, maar een goede tool om na te gaan of hij dat geld waard is, is het omzetten van het salaris naar salaris per verdiend punt. In dat rijtje (in de tweede tabel hieronder) staat de kampioen slechts op een vierde plaats.

Overigens is de kans zeer aannemelijk dat Sebastian Vettel plaatsen in zal leveren in 2021 als hij van Ferrari de overstap maakt naar Aston Martin. Daniel Ricciardo zou er naar verluidt bij McLaren ook niet op vooruit gaan, maar daar zou men een lucratieve bonusstructuur hanteren, waardoor het aan Ricciardo zelf is om zijn boterham royaal te kunnen beleggen.

Het overzicht van de best betaalde coureurs van 2020 lees je hieronder. De cijfers zijn bij benadering. Eventuele verminderingen door het coronavirus zijn hierin niet bekend en daarom in deze niet meegenomen.

Best betaalde Formule 1-coureurs van 2020.

# Coureur Team Salaris
1. Hamilton Mercedes € 50 miljoen
2. Vettel Ferrari € 40 miljoen
3. Verstappen Red Bull €35 miljoen
4. Ricciardo Renault € 27,5 miljoen
5. Leclerc Ferrari € 8 miljoen

Salaris per verdiend punt in 2020

# Coureur Team Salaris per punt
1. Vettel (33 punten) Ferrari € 1,2 miljoen
2. Ricciardo (119 punten) Renault € 231 duizend
3. Verstappen (214 punten) Red Bull € 163 duizend
4. Hamilton (347 punten) Mercedes € 144 duizend
5. Leclerc (98 punten) Ferrari € 81 duizend

Quiz

SI202012130535 news

De Grote Max Verstappen 2020 Quiz

Het jaar is om, het nieuwe jaar staat voor de deur. Nieuwe ronden, nieuwe kansen dus, ook voor Max Verstappen. Wat weet jij allemaal nog van het afgelopen Formule 1-seizoen van Max Verstappen?

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden