Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De vijf beste Formule 1-coureurs van 2019 tot dusver

Het Formule 1-seizoen 2019 zit er voor één derde op, tijd om terug te blikken op de eerste zeven races van dit jaar. Na de vijf slechtste Formule 1-coureur behandelen we nu de vijf beste coureurs van 2019.

Lewis Hamilton

Nummer één is een inkoppertje van jewelste. Niets wijst erop dat de vijfvoudig wereldkampioen niet op kan gaan voor zijn zesde wereldtitel in de Formule 1. In het jaar waarin werd verwacht dat Mercedes misschien niet meer zo dominant zou zijn, rijgt het de overwinningen juist aaneen, met als absolute grootverdiener Lewis Hamilton. Vijf overwinningen in zeven races is een puike score, in de overige twee races werd hij bovendien tweede. In de vrije training voor de Grand Prix van Canada maakte hij een zeldzaam foutje, maar verder valt Hamilton niet op onregelmatigheden te betrappen. Zelfs als hij een mindere dag heeft, is hij steengoed.

Max Verstappen

Over foutloos gesproken. Hetzelfde kan worden gezegd van Max Verstappen. De Nederlander heeft de beste seizoensstart ooit in de Formule 1 achter de rug, juist in het jaar dat het chassis van Red Bull wat te wensen over laat. Verstappen compenseert veel met zijn pure snelheid en foutloosheid, maar kan geen wonderen verrichten. Een incidenteel podium is altijd mooi meegenomen, aangezien Red Bull daar op pure snelheid niet thuishoort. Verstappen wel, die blijft lof oogsten. Het is inmiddels meer dan duidelijk dat de Nederlander kampioensmateriaal is, nu nog hopen dat hij op korte termijn van Red Bull ook kampioensmateriaal aangeboden krijgt.

Carlos Sainz

We geven direct toe dat Carlos Sainz niet heel zichtbaar opereert dit seizoen, maar een blik op de ranglijst leert ons dat Carlos Sainz 'best of the rest' is, oftewel kampioenschapsleider in de B-league van de Formule 1. Met name in de laatste paar races wist de Spanjaard een lekker ritme te vinden, wat hem herhaaldelijk tot pal achter de top drie-teams bracht. Overigens wordt Sainz ook wel in stelling gebracht door McLaren, dat meer dan vorig jaar in staat is om mee te vechten in het middenveld en het zodoende met dezelfde motoren het het Renault-fabrieksteam lastig weet te maken. Dat kan nog een hele boeiende strijd gaan worden!

Lando Norris

Lando Norris is één van de drie coureurs die dit jaar de overstap maakte van de Formule 2 naar de Formule 1. Vorig jaar werd Norris ontzettend gehypet en er werd gevreesd dat hij nooit aan de hoge verwachtingen zou kunnen voldoen. In het hele seizoen 2018 wist hij bovendien enkel de openingsrace te winnen. De Brit toont echter met verve aan dat hij thuishoort in de Formule 1. Hij doet nauwelijks onder voor zijn veel meer ervaren teamgenoot Carlos Sainz, die eveneens in deze lijst is opgenomen. Norris straalt een volwassenheid uit die je niet per se van een jongen van zijn leeftijd hoeft te verwachten. McLaren kan nog heel veel plezier beleven aan deze jonge knaap.

Daniel Ricciardo

Nee, het begin was niet om over naar huis te schrijven. Bij Renault kwam Daniel Ricciardo niet meteen uit de verf, maar dat had ook te maken met een abominabel slechte start van de Franse constructeur. Langzaam maar zeker kwam de Australiër echter in een ritme, waardoor Nico Hulkenberg alle zeilen bij moet zetten om te kunnen volgen. Vooralsnog slaagt de Duitser daarin. Wellicht dat ze Renault nu samen naar een hoger niveau kunnen stuwen om zo beslag te leggen op de vierde plaats bij de constructeurs. Natuurlijk, overwinningen zijn nog heel ver weg voor Daniel Ricciardo, maar hij moet ergens beginnen. De tweede plaats in het B-kampioenschap is vooralsnog niet onverdienstelijk.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden