Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De vijf meestgelezen berichten op Racingnews365 in 2018

Het jaar 2018 was er eentje om niet snel te vergeten. De Formule 1 werd wederom in vuur en vlam gezet door een titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, waar de eerstgenoemde wederom aan het langste eind trok. Max Verstappen won twee Grands Prix in een seizoen waarin hij volgens fans en criticasters steeds beter en beter wist te worden.

Racingnews365 , het snelst groeiende autosportplatform van Nederland, deed ook in 2018 verslag van de ontwikkelingen in Formule 1-land. De laatste dag van 2018 is een perfect moment om terug te kijken op het afgelopen jaar: welke berichten scoorden het beste op deze site?

5. Horner kan zijn ogen niet geloven: "Waanzinnig optreden van Max" Voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten leek Max Verstappen kansloos voor een mooi resultaat. De Nederlander had nadat zijn achterwielophanging was afgebroken tijdens de kwalificatie en Red Bull daarna koos voor een versnellingsbakwissel, genoegen moeten nemen met startplaats achttien. De Nederlander zorgde echter voor het nodige spektakel tijdens de race op het Circuit of the Americas door uiteindelijk als tweede over de meet te komen. Red Bull-teambaas Christian Horner wist niet wat hem overkwam: "Alle modellen in de simulator wezen uit dat het niet mogelijk was om de wedstrijd uit te rijden, maar Max deed het gewoon!" 4. Renault: "Uitvalbeurt Max Verstappen eigen schuld van Red Bull" Tijdens de laatste Grand Prix voor de zomerstop moest Max Verstappen zijn Red Bull RB14 al snel met panne parkeren in het gras van de Hungaroring. De reden? Een defecte Renault-motor, zo liet Red Bull Racing weten. Renault was op haar teentjes getrapt en schreeuwde direct terug, door te wijzen op de manier hoe Red Bull omging met haar producten. Al met al een nulresultaat voor Verstappen, die zijn teleurstelling moeilijk onder stoelen of banken kon steken en voor een van de meest besproken boardradiofragmenten van 2018 zorgde. 3. Verliest Hamilton zege? Wedstrijdleiding onderzoekt pitincident Vanaf startplaats veertien behaalde Lewis Hamilton een waanzinnige overwinning op de Hockenheimring in Duitsland. Waar titelrivaal Sebastian Vettel zijn eigen kansen om zeep hielp door het grind in te glijden, maakte Hamilton de perfecte call door buiten te blijven terwijl het veld werd geleid door een Safety Car. Het bracht de hilarische radioconversatie tussen de Brit en zijn engineer Peter Bonnington in werking, waarbij Bono liefst veertienmaal achtereen 'in' riep, een codewoord dat bij Mercedes juist zoiets als 'buiten blijven' betekent. Hamilton reed over de lijn van de pitstraatingang en zodoende stelde de wedstrijdleiding een onderzoek in, maar uiteindelijk bleef de 33-jarige wereldkampioen ongestraft.

2. Verstappen krijgt taakstraf na duwincident met Ocon Waar Max Verstappen op koers leek om een verrassende zege te scoren in Brazilië, daar gooide Esteban Ocon roet in het eten van de Nederlander. Kort na diens enige pitstop kwam Ocon op een rondje achterstand achter leider Verstappen te rijden - het bracht de Fransman tot het niet allerminst geniale idee om de koploper in te halen. Verstappen werd getorpedeerd door Ocon en verloor de leiding aan Hamilton, waarop de Nederlander na het vallen van de finishvlag verhaal kwam halen bij zijn Franse concurrent. Enig duw- en trekwerk resulteerde in een 'taakstraf' voor de jonge Nederlander.

1. Racingnews365 verkozen tot Sportwebsite van het jaar Een gigantisch succes voor Racingnews365, vlak voor de seizoensafsluitende race in Abu Dhabi: op het Sportwebsite van het jaar-gala viel onze website tweemaal in de prijzen. De felbegeerde titel 'Sportwebsite van het jaar' werd veroverd, ondanks de sterke tegenstand van bekende titels als Ziggo Sport, FCUpdate en Voetbal International. Tevens werd Racingnews365 verkozen tot 'Populairste sportwebsite'. Uiteraard wil de gehele redactie van Racingnews365 alle trouwe lezers bedanken: zonder jullie hadden we deze prachtige prijzen niet in de wacht kunnen slepen!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'