Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De vijf spectaculairste Grand Prixs van Bahrein

Op 8 april gaan om 17.10 uur de lampen uit voor de Grand Prix van Bahrein. Een mooi moment om een terugblik te doen. De Grand Prix is 13 keer eerder verreden en Fernando Alonso en Sebastian Vettel hebben de race drie keer gewonnen, het meest van de hele grid.

1: 2014 - Hamilton vs Rosberg In 2014 gingen Lewis Hamilton en Nico Rosberg de strijd met elkaar aan voor de overwinning van de Grand Prix. Een late Safety Car na een crash van Esteban Gutierez gaf Rosberg de kans om voor de overwinning te gaan. De Duitser stond op zachtere banden dan Hamilton en ging het gevecht aan met de Brit. De twee Mercedes-coureurs wisselden steeds van posities, met als gevolg grote spanning aan de pitmuur. Hamilton won en Rosberg werd tweede. De twee bleken aan het eind van het seizoen ongelooflijk dominant te zijn, met maar liefst zestien overwinningen in negentien Grand Prixs. 2: 2006 - Alonso wint voor Renault Met Michael Schumacher op pole position en Felipe Massa op de tweede startpositie leek Ferrari een oppermachtig eerste weekend van 2006 te gaan meemaken. Fernando Alonso vocht zich vanaf zijn vierde startpositie terug om te vechten met 'Schumi'. De twee maakten er een ware show van en Alonso schudde Schumacher van zich af. Kimi Raikkonen completeerde het podium na een geweldige race vanaf de 22e startpositie.

3: 2010 - Alonso wint eerste keer voor Ferrari Fernando Alonso won in 2010 de race vanaf de derde startpositie. Hij boekte daarmee zijn eerst zege voor Ferrari. Met liefst negen uitvallers werd deze race overschaduwd door uitgevallen en balende coureurs. Felipe Massa maakte het feest compleet voor Ferrari, de Braziliaan boekte een mooie tweede plek. Vettel startte vanaf poleposition, maar kon dat niet in een podiumplaats omzetten. 4: 2005 - De heetste Grand Prix ooit Met 41,9 graden Celcius maakten de coureurs misschien wel de zwaarste Grand Prix ooit mee. Het is tot nu toe de warmste Formule 1-race aller tijden. Fernando Alonso won vanaf pole position en werd niet getroffen door de temperaturen. Maar liefst acht coureurs hadden er wel last van, zij moesten allen het strijdtoneel verlaten met een motorisch probleem of elektrisch problemen. 5: 2017 - Vettel verslaat Mercedessen Vorig seizoen was het Sebastian Vettel die met 25 punten het Midden-Oosten verliet. De Duitser versloeg daarmee Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, die het podium completeerden. Vettel startte goed en pakte daarmee meteen Hamilton en na een gelukkige Safety Car, die op de baan kwam door de crash van Verstappen, kwam Vettel na de pitstops voor Bottas op de baan. De eerste plek stond hij niet meer af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"