Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries aanwezig in AlphaTauri-fabriek voor eerste kleine Formule 1-taak

Nyck de Vries moet nog een paar maanden wachten voordat hij officieel fulltime uitkomt in de Formule 1, maar AlphaTauri heeft hem alvast naar de fabriek gehaald voor zijn eerste 'seat fit' voor 2023.

Vanaf 2023 zal Nyck de Vries tezamen met Yuki Tsunoda uitkomen voor het AlphaTauri Formule 1-team. Hiermee betreedt de Nederlandse coureur de familie van Red Bull, daar waar tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen ook ten minste tot en met 2028 voor rijdt. Bij het Italiaanse zusterteam van Red Bull zal hij zijn eerste F1-jaar verrijden. En daar is natuurlijk een seat fit voor nodig, wat een van de allereerste taken is voor De Vries bij AlphaTauri. De Nederlander is overgevlogen naar Faenza, de thuisbasis van het team, om zijn stoeltje voor volgend jaar alvast te passen. "Welkom in Faenza", laat het team weten middels sociale media. De Vries komt overigens dit jaar minimaal nog een keer in actie. In Mexico zal hij de eerste vrije training voor Mercedes verrijden en na de seizoensfinale in Abu Dhabi moet hij voor AlphaTauri in actie gaan komen in de Young Driver Tests.

1580937812232515585

seat fit time for @nyckdevries welcome to Faenza! 🇮🇹 pic.twitter.com/pCHGSJNQmH — Scuderia AlphaTauri (@AlphaTauriF1) October 14, 2022

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training