Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries blijft dromen van Formule 1: "We hebben regelmatig contact"

Nyck de Vries maakt momenteel furore in de Formule E, maar toch blijft de Nederlander dromen van een overstap naar de Formule 1. De Nederlandse coureur onthult dat hij dan ook geregeld contact heeft met Toto Wolff.

Regerend wereldkampioen Formule E Nyck de Vries is perfect begonnen aan het nieuwe seizoen. De Nederlander wist op de straten van Diriyah de eerste race van het jaar op zijn naam te schrijven. Toch zou de Fries momenteel het allerliefst ergens anders mee bezig zijn. Zijn doel is nog steeds een overstap naar de F1. "Iedere jonge coureur droomt daarvan. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet meer de ambitie heb om in de Formule 1 te komen of dat ik daar niet meer van droom. Maar ik ben er niet meer actief mee bezig", wordt De Vries geciteerd door het Oostenrijkse Laola1 . Voor 2022 liggen de plannen vast, maar wat er daarna gaat gebeuren, weet de Nederlander nog niet. "Volgend jaar is er weer een nieuw seizoen, we zien wel wat er gebeurt. Ik zal mijn werk zo goed mogelijk doen", zegt de Mercedes-coureur.

De Vries praat met Wolff

Gevraagd of hij nog in contact is met Toto Wolff, teambaas van Mercedes, reageert De Vries bevestigend. "We spraken elkaar vorige week ter gelegenheid van zijn verjaardag. We hebben regelmatig contact", onthult de Nederlandse coureur. "Maar over de Formule 1 werd niet gesproken", voegt hij toe. De Vries werd eerder dit jaar genoemd als een potentiële kandidaat voor een stoeltje bij Alfa Romeo of Williams. Uiteindelijk kozen beide teams voor een andere coureur. "Op de eerste plaatst was ik zeer verheugd en onder de indruk dat ik zelfs genoemd werd onder de kandidaten." "Dat bevestigt hoe er over mijn talenten wordt gedacht", vindt de Fries. Hij is blij met de kansen die hij nu krijgt, maar weet dat dingen snel kunnen veranderen in de wereld van de autosport. "Er verandert zoveel zo snel. Veel van wat er gebeurt, heb ik niet in de hand. Ik kan alleen iets bijdragen door mijn prestaties op de baan. Ik heb geen invloed op de dingen die zich daarbuiten afspelen. Ik ben blij met wat ik nu kan doen. Racen met de kans om titel te winnen."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje