Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

De Vries breekt de ban in Formule E ePrix China

Nyck de Vries heeft het voor elkaar gekregen zich van de hatelijke nul punten te ontdoen in de Formule E. Op het Shanghai International Circuit tekende hij voor zijn eerste puntenfinish van 2024.

De Vries China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mahindra

De Formule E strijkt dit weekend neer voor een double header op de korte versie van het Shanghai International Circuit. Robin Frijns kwalificeerde zich als negende, Nyck de Vries enkele plaatsen daarachter.

De start van de race wordt gekenmerkt door het sparen van de batterijen, een trend die we vaker zien naarmate we meer op permanente circuits rijden. Het maakt dat onder andere De Vries en Frijns op en neer door de ranglijst bewegen, tot het punt waarop we de voormalig AlphaTauri-coureur zelfs op de vierde plek zien rijden.

Echter, het tweetal behoort niet tot de meest zuinige coureurs en dus moeten ze hun opmars in de slotfase bekopen met plaatsverlies. De Vries houdt de schade van die twee nog het meest beperkt en zijn eerste WK-punten pakt met de achtste positie.

Frijns valt buiten de punten, terwijl vooraan het veld Mitch Evans en Pascal Wehrlein strijden om de overwinning, met Nick Cassidy op het vinkentouw. Ondanks schermutselingen in de laatste bochten gaan ze met zijn drieën in die volgorde over de streep.

Update: Na afloop van de race lopen er verschillende onderzoekjes van de stewards naar diverse coureurs, waarmee de uitslag onder voorbehoud is.

Update: Een vijf seconden straf voor Da Costa (5de) maakt dat De Vries een plekje opschuift naar P7.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training