Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

De Vries: "De Formule 1 staat er beter voor dan ooit tevoren"

Mercedes-ontwikkelingscoureur Nyck de Vries is van mening dat Mercedes de titels in de Formule 1 mede door de fouten van anderen heeft gepakt. Van absolute dominantie van Mercedes was volgens de Formule 2-kampioen dan ook geen sprake, net als dat er van een 'saaie' Formule 1 in zijn ogen absoluut geen sprake was.

Hamilton vettel monza
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes legde de basis voor de beide wereldtitels in de Formule 1 in de eerste paar races van het jaar, waarin dubbelzege na dubbelzege werd geboekt. Desondanks was er volgens Mercedes-ontwikkelingscoureur Nyck de Vries geen sprake van absolute dominantie, maar maakte Mercedes het verschil door drie belangrijke factoren.

"Mercedes heeft het verschil gemaakt door consistentie, door weinig fouten te maken en door steeds het maximale uit de verschillende situaties te halen. Ik denk dan ook dat bijvoorbeeld een team als Ferrari op dat vlak ten opzichte van Mercedes een hele hoop heeft laten liggen", aldus De Vries in gesprek met RacingNews365.

Juist omdat Mercedes niet meer zo dominant was als het in de voorbije jaren kón zijn, wil de regerend Formule 2-kampioen niet spreken van van een 'saai' jaar, ook al ging Mercedes er eenvoudig met de titels vandoor: "We hadden drie topteams die met elkaar de strijd aan konden gaan én we hadden een ongemeen spannende strijd in het middenveld. Men klaagt wel altijd, maar in mijn ogen staat de Formule 1 er beter voor dan ooit tevoren."

"Er waren in het verleden al-tijd dominerende teams, maar nu zijn er gewoon drie formaties die om overwinningen strijden. Mercedes won weliswaar veel races aan het begin van het seizoen, maar dat gaf een vertekend beeld. Het klopt dat Red Bull wat opstartproblemen kende, maar Ferrari had echt wel races te kunnen winnen aan het begin van het jaar, maar dat team maakte echt veel te veel fouten."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. De gebroeders Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel nemen het volledige seizoen 2019 onder de loep.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië