Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

De Vries: "De Formule 1 staat er beter voor dan ooit tevoren"

Mercedes-ontwikkelingscoureur Nyck de Vries is van mening dat Mercedes de titels in de Formule 1 mede door de fouten van anderen heeft gepakt. Van absolute dominantie van Mercedes was volgens de Formule 2-kampioen dan ook geen sprake, net als dat er van een 'saaie' Formule 1 in zijn ogen absoluut geen sprake was.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes legde de basis voor de beide wereldtitels in de Formule 1 in de eerste paar races van het jaar, waarin dubbelzege na dubbelzege werd geboekt. Desondanks was er volgens Mercedes-ontwikkelingscoureur Nyck de Vries geen sprake van absolute dominantie, maar maakte Mercedes het verschil door drie belangrijke factoren.

"Mercedes heeft het verschil gemaakt door consistentie, door weinig fouten te maken en door steeds het maximale uit de verschillende situaties te halen. Ik denk dan ook dat bijvoorbeeld een team als Ferrari op dat vlak ten opzichte van Mercedes een hele hoop heeft laten liggen", aldus De Vries in gesprek met RacingNews365.

Juist omdat Mercedes niet meer zo dominant was als het in de voorbije jaren kón zijn, wil de regerend Formule 2-kampioen niet spreken van van een 'saai' jaar, ook al ging Mercedes er eenvoudig met de titels vandoor: "We hadden drie topteams die met elkaar de strijd aan konden gaan én we hadden een ongemeen spannende strijd in het middenveld. Men klaagt wel altijd, maar in mijn ogen staat de Formule 1 er beter voor dan ooit tevoren."

"Er waren in het verleden al-tijd dominerende teams, maar nu zijn er gewoon drie formaties die om overwinningen strijden. Mercedes won weliswaar veel races aan het begin van het seizoen, maar dat gaf een vertekend beeld. Het klopt dat Red Bull wat opstartproblemen kende, maar Ferrari had echt wel races te kunnen winnen aan het begin van het jaar, maar dat team maakte echt veel te veel fouten."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. De gebroeders Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel nemen het volledige seizoen 2019 onder de loep.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

2 reacties

    Breaking "Kort seizoen vergroot titelkansen Max Verstappen"