Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

De Vries denkt (nog) niet aan een Red Bull-superteam samen met Verstappen

Nyck de Vries mag zich vanaf 2023 F1-coureur van AlphaTauri noemen. Dat biedt hem de kans om in de toekomst door te stoten naar Red Bull en daar een team te vormen met Max Verstappen. Daar is hij momenteel echter niet mee bezig. Hij wil gewoon presteren.

De Vries
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries mag zichzelf volgend seizoen een fulltime Formule 1-coureur noemen. Hij tekende een contract bij AlphaTauri en maakt nu dus deel uit van de Red Bull-familie. Het is snel gegaan, maar De Vries beseft ook dat hij zich enigszins gelukkig mag prijzen met hoe alles is gelopen.

"Het was de laatste dagen al een publiek geheim in de paddock", lacht hij bij Sky Sports. "Maar ik ben blij dat het nieuws uiteindelijk naar buiten is. Ik ben Red Bull dankbaar voor de mogelijkheid en Mercedes dankbaar voor alles wat ze voor me hebben gedaan."

Na zijn F1-debuut in Italië ging het plots heel snel allemaal. "Monza hielp me enorm en heeft mij wat momentum gegeven. Het silly season was toen al even bezig, maar de timing van mijn race in Monza was heel gelukkig. Alles kwam samen en nu zijn we hier aanbeland", glundert Nyck.

Superteam met Verstappen?

Als de Britten hem vragen naar de mogelijkheid om in de toekomst door te stoten naar het grote Red Bull-team om samen met Verstappen een duo te vormen, wil De Vries daar nog niet over nadenken. Hij weet dan ook als een echte professional om de vraag heen te praten.

"Het is allemaal niet relevant op dit moment. Momenteel ben ik heel dankbaar dat ik de kans heb gekregen en heb ik enorm veel zin om volgend jaar op de grid te staan. Het is een competitieve sport en zolang ik mijn werk op de baan goed doe, dan kan ik progressie blijven boeken in mijn carrière. Dat is waar ik me momenteel op focus."

Jonglerende De Vries

Al met al is dus het gelukt om F1 te bereiken. Makkelijk was het niet en zeker dit jaar moest de man uit Sneek alles op alles zetten om een zitje te veroveren en tegelijkertijd nog een plan B achter de hand te hebben. Dat was pittig, maar het is het allemaal waard, oordeelt De Vries.

"Het voelde de laatste twaalf maanden alsof ik meer dan drie ballen hoog aan het houden was, want ik moest proberen een toekomst buiten F1 te verzekeren, maar tegelijkertijd probeerde ik hier mijn voet tussen de deur te houden. Het was een uitdaging om dat allemaal te managen, maar het was het allemaal waard. Ik moet toegeven dat ik me wat opgelucht voel nu, maar ik geniet er ook van en heb er zin in!"

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"