Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries en Verstappen zorgen voor eerste Nederlandse 1-2 van het F1-jaar

Nyck de Vries en Max Verstappen hebben hun nek weer goed getraind deze winter, want op de eerste testdag reden zij ronde, na ronde, na ronde. De eerste Nederlandse 1-2 in de Formule 1 was dan ook een feit, zij het onofficieel.

De eerste testdag is voorbij. In de Formule 1 probeert men niet te veel naar de rondetijden te kijken tijdens de testdagen, maar het aantal ronden zegt zeker wat! Het ene team was productiever dan het andere team en de ene coureur productiever dan zijn concurrent. Kijkend naar de coureurs, dan was het Verstappen die het productiefst was met 157 ronden, maar hij reed als enige een hele dag. Achter hem was het De Vries die de 'tweede plek' voor zich opeiste op het lijstje met meest productieve coureurs. Hij ging in de middag 85 keer het circuit over. Ook Lewis Hamilton (83 ronden) deed het goed. Onderaan de lijst bungelen Norris (40 ronden), Drugovich (40 ronden) en Tsunoda (46 ronden).

En de teams?

Maar om het beste beeld te krijgen moeten we kijken naar de teams en niet naar de coureurs. Verstappen reed meer ronden dan welk team dan ook lukte. Met 157 ronden staat Red Bull dan ook bovenaan, gevolgd door Mercedes (152 ronden) en Williams (149 ronden). McLaren was het enige team dat de 100 ronden niet haalde. Check hieronder het overzicht van het verreden aantal ronden per team.

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"