Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries gemotiveerd voor 'hoogtepunt' GP Monaco: "Heb hier eerder gewonnen"

Nyck de Vries is klaar voor de volgende uitdaging in zijn Formule 1-rookiejaar, de Grand Prix van Monaco. Zijn thuisrace is zeker geen onbekend terrein.

De Vries Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een lastige start voor AlphaTauri-coureur Nyck de Vries krijgt de Nederlander een bekend circuit voor ronde zes van het Formule 1-kampioenschap: de Grand Prix van Monaco. "Een van de hoogtepunten van het seizoen, een soort thuisrace voor mij omdat ik er woon en het is ook heel bijzonder vanwege het circuit en de sfeer", zo blikt de Friese coureur vooruit op het weekend.

Ook staat De Vries nog stil bij de afgelaste GP van Emilia-Romagna door het noodweer in de regio waar ook de thuisbasis van AlphaTauri zich bevindt. "Natuurlijk denken we allemaal aan onze collega's in de fabriek en iedereen in de regio daar die door de verschrikkelijke overstromingen zijn getroffen. De veerkracht is groot en ik hoop dat de situatie snel verbetert."

Eerder succes in Monaco

Het circuit in Monte Carlo is voor De Vries absoluut geen onbekend terrein. "Ik heb hier al eerder geracet, sterker nog: mijn eerste Formule 2-zege werd hier behaald in de sprintrace van 2017 en in 2019 won ik de hoofdrace vanaf poleposition. Dat is heel bijzonder, maar nu maak ik deel uit van de hoogste klasse. Dat is pas echt vet!"

"Ik kan in het weekend zelfs thuis slapen. Eerder dacht ik dat de raceomgeving beter was en ik zou slapen in het hotel waar het team ook zit, maar dat werkte niet helemaal. Ik nam mijn toilettas mee van huis naar het hotel op de scooter", aldus de AlphaTauri-coureur, die nog op nul punten staat dit seizoen - mede door de weinig competitieve bolide van het Italiaanse team.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"