Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries gestrand in Italiaans heuveldorp tijdens noodweer Imola

Voor Nyck de Vries was het ook een spannende dinsdag en woensdag. Onderweg naar zijn AlphaTauri-team strandde hij in de heuvels. Hij deelt zijn verhaal.

De Vries floods
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Nyck de Vries @ Instagram

Nyck de Vries was al eerder dan vele van zijn collega F1-coureurs op weg naar Emilia-Romagna in aanloop naar het Grand Prix-weekend in Imola. De fabriek van zijn team, AlphaTauri, staat namelijk in Faenza, zo'n twintig kilometer ten zuidoosten van Imola. Ook daar is men hard getroffen door alle overstromingen.

De Nederlander was op dinsdag vanuit zijn woonplaats Monaco met de auto op weg naar Faenza, waar hij op woensdag enkele marketingverplichtingen had. Toen kwam hij ook in de problemen. Hij vertelt op social media. "Het was dinsdagavond 23:30 uur en ik was onderweg naar Faenza voor een marketingdag op woensdag."

"Het regent intens en in Faenza zijn er al overstromingen, waardoor ik niet bij mijn hotel kan komen. Terug naar de snelweg is ook geen optie en ik zat vast in een klein dorpje met een hotel dat helemaal volgeboekt was."

Uiteindelijk wist De Vries toch een kamer bemachtigen. "McLaren was eerder in hetzelfde dorpje gestrand en hun front jack man Frazer was zo lief om mij zijn kamer te geven. De volgende ochtend veranderde de lobby in een noodopvang voor mensen die tijdens de nacht gedwongen werden om hun huis te ontvluchten."

Terugweg

Op woensdagmiddag werd echter bekend dat de GP in Imola was afgelast, wat betekende dat De Vries weer richting Monaco kon. Vanwege de grote problemen in de regio kon hij dat niet doen via de snelwegen en dus moest hij door de verraderlijke Apennijnen richting Florence, om via daar de weg naar huis in te zetten. Dat was een barre tocht, blijkt uit zijn foto's (zie post onderaan het artikel).

"De enige optie die ik zag, was om via Florence naar huis rijden. Na een avontuurlijke rit door de bergen en met veel hulp van de lokale gemeenschap en autoriteiten, ben ik eindelijk veilig thuis", zo postte hij in de nacht van woensdag op donderdag. "Bedankt aan iedereen die me heeft geholpen, het was hartverwarmend om te zien hoe iedereen voor elkaar klaar stond."

"Mijn gedachten gaan uit naar degenen die geraakt zijn door deze tragedie. Ik zal snel weer terugkeren naar Faenza, naar mijn team en de mensen uit de regio. Forza!", aldus de AlphaTauri-coureur.

Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?