Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries in de lift na 'beste F1-weekend tot nu toe' voor AlphaTauri

Nyck de Vries bleef met lege handen achter in Spanje, nadat hij niet verder kwam dan P14. Toch blikt hij terug op een zeer geslaagd weekend in Barcelona.

De Vries Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alhoewel Nyck de Vries in Spanje geen punten pakte, blikt hij terug op een voor hem prima weekend. Hij kwalificeerde zich voor Yuki Tsunoda en zat goed in zijn vel. De Nederlander blikt voor de microfoon van onder meer RacingNews365 terug op het weekend.

"In de eerste ronde verloor ik zoveel terrein", begint hij met een zucht. "Ik had een goede start, maar iedereen die aan de binnenkant was begonnen was in het nadeel, terwijl iedereen aan de buitenkant veel posities won. Ik zat op het verkeerde moment op de verkeerde plek."

Vervolgens bleef hij wat aanmodderen in het achterveld. "Dan val je drie plekken terug en zit je vast in een DRS-trein. Daar voelde het alsof ik vast zat. We probeerden de ondercut, waarna we constant streden met Kevin Magnussen en het lukte me niet om er voorbij te komen, want Haas' snelheid op de rechte stukken was heel goed."

Toch is hij deels positief. "Het is erg frustrerend dat ik zoveel terrein verloor aan het begin van de race. Op de medium banden voelde ik me heel goed en reden we een goede stint tot aan het einde van de race. Wat positieve dingen dus, een paar goede fases, maar het begin was heel jammer. Al met al een goede, positieve stap dit weekend."

Dicht op de top tien

Achter de vier topteams, Red Bull, Mercedes, Aston Martin en Ferrari, strijden de teams in het middenveld om de laatste broodkruimels. Kansen op punten zijn dan ook schaars, maar volgens De Vries is die kans er wel elk weekend. Dat het in Spanje niet lukte, wijdt hij aan de openingsronde.

"Elk weekend is in principe een kans. Als we geen punten scoren, dan is het een gemiste kans. Deze zondag kwam het vooral neer op de eerste ronde, gedurende welke we drie posities verloor. Ik zat achter Pierre Gasly aan het begin en we gingen ook samen ronde twee in, dus het is duidelijk dat die rechter rij vast was komen te zitten. Maar ja, dat is racen."

Of de pace goed genoeg was voor punten? "Tijdens sommige delen van de race. Aan het begin was het niet geweldig, maar dat kwam mogelijk ook door mijn positie op de baan, in het gevecht met andere auto's. Het is zoals het is", aldus de AlphaTauri-coureur, die terugkijkt op naar eigen zeggen zijn beste F1-weekend in 2023 tot nu toe.

"Dat denk ik wel. Vanaf de eerste meters waren we competitief. Ik ben heel blij met het werk dat het team geleverd heeft, want het lijkt erop dat we dichter- en dichterbij de top tien komen. Hopelijk kunnen we op deze manier doorgaan. De laatste twee weekenden waren erg bemoedigend. Hopelijk kunnen we hier verder op bouwen en ons in een positie manoeuvreren waarbij we kunnen profiteren van elke kans die we krijgen", zo hoopt De Vries.

Stap voorwaarts

Al met al blikt De Vries terug op een paar mooie dagen in Spanje. Alhoewel hij met lege handen naar huis gaat en samen met Logan Sargeant de enige nog puntloze coureur is, ziet hij verbetering.

"Het was absoluut een stap vooruit. Er zijn echter altijd nog genoeg dingen waarvan ik hoopte dat ze beter zouden gaan. Op zaterdag hadden we bijvoorbeeld meer pace en hadden we kunnen strijden voor hogere posities, maar ook dat is racen."

"Het belangrijkste is om consistenter te zijn en over het algemeen competitiever te worden. Dan komt het vanzelf wel. De afgelopen weken hebben we een stap voorwaarts gemaakt", luidt zijn conclusie.

Nu vol goede moed door naar het volgende GP-weekend, in Montréal, Canada. "Vorig jaar ben ik ook al in Canada geweest. Het was een cool evenement en een erg bijzonder circuit. Het wordt weer een lang raceweekend, die we op moeten gaan bouwen, elke sessie opnieuw moeten we focussen. In de kwalificatie komt het dan vervolgens allemaal samen. Dan telt het."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen