Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries maakt indruk op team door harde werk: "Geweldig om te zien!"

De tweede testdag voor Nyck de Vries liep gesmeerd. De Nederlander klokte de vierde tijd van de dag, maar vooral het verrichte werk zorgde voor een glimlach bij het team.

Nyck de Vries reed in totaal 74 ronden tijdens zijn middagsessie op de vrijdag in Bahrein. De Nederlander reed in het proces de vierde snelste tijd van de dag, achter Guanyu Zhou (C5), Max Verstappen (C3) en Fernando Alonso (C3). Zelf reed De Vries op C4-banden. Zijn Chief Race Engineer, Jonathan Eddolls, was na afloop enthousiast over de progressie die de Nederlander heeft geboekt. "Nyck zat in de middag achter het stuur en de focus lag op aerodynamisch testwerk, waarbij we enkele grote set-upitems uitprobeerden waar we normaal gezien tijdens een raceweekend geen tijd voor hebben in de vrije trainingen."

Mooi om te zien

Eddolls vervolgt: "Nyck heeft vervolgens aan het einde van de middag hele goede progressie geboekt tijdens een serie aan runs op nieuwe banden, gedurende welke hij rondetijd bleef vinden en op elke nieuwe set weer een stukje beter werd. Dat was geweldig om te zien", aldus de Brit. Zelf was De Vries ook tevreden, zo laat hij in een korte reactie weten. "Het was opnieuw een positieve dag, ook al hadden we een rode vlag tijdens de sessie", zo doelt hij op de tegenslag voor Mercedes . "We hebben veel dingen kunnen testen." "Kijkende naar onze dag ben ik dus blij, maar qua performance is het lastig te zeggen hoe we ervoor staan. We hebben op zaterdag nog een laatste testdag, dus hopelijk kunnen we ons programma afwerken en in aanloop naar de eerste race alles samen brengen", aldus De Vries.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"