Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries maakt tussenbalans op: "Top tien wordt bezet gehouden"

Nyck de Vries is realistisch als hij stelt dat AlphaTauri onder normale omstandigheden geen aanspraak maakt op punten. Volgens hem wordt de top tien bezet gehouden door hetzelfde selecte gezelschap van vijf teams.

Het Formule 1-jaar van Nyck de Vries is begonnen met meerdere circuits die hij nog niet kende. Het Baku City Circuit echter kent hij uit zijn Formule 2-tijd. Dat er dit weekend een sprintformat op het programma staat met maar één vrije training, kan hem om die reden niet deren. "Dat zou anders zijn als het op een circuit gebeurt dat ik nog niet ken, zoals later dit jaar het geval is in Qatar en in Brazilië", zo laat De Vries optekenen tegenover onder andere RacingNews365 . Maar baankennis of niet, als De Vries gevraagd wordt naar de doelen voor dit weekend moet hij aangeven dat punten er normaal gesproken niet in zitten, niet op korte termijn, althans: "Als je de grid op een realistische manier opmaakt, dan is de top tien eigenlijk al bezet door Red Bull, Aston Martin, Ferrari, Mercedes en Alpine. In een hele normale wedstrijd waarin niets gebeurt, is het onmogelijk om punten te scoren."

Realistische doelen?

Het goede nieuws? In Bakoe liggen crashes en safety cars altijd op de loer, toch? "Ja, maar er zijn ook races geweest waarin niks is gebeurd, dat kan je op voorhand nooit voorspellen, maar we moeten er als team wel klaar voor zijn om de kansen te benutten als die zich aandienen." Als punten normaal gesproken niet mogelijk zijn, wat is dan het realistische doel voor AlphaTauri? "We kunnen alleen naar de korte termijn kijken, want 23 wedstrijden zijn er een hele hoop. Niemand staat stil en iedereen blijft continu nieuwe updates brengen. Het ene circuit zal het ene team beter liggen dan het andere. Het is nu alleen maar hopen dat we op enig moment op eigen kracht om punten kunnen vechten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"