Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries moet flink aan de bak in Mexicaanse E-Prix: "Het veld zit heel dicht bij elkaar"

Nyck de Vries maakt zich op voor het tweede raceweekend van het Formule E-seizoen in Mexico. De regerend wereldkampioen kijkt uit naar de sfeer en de fans, maar verwacht ook sterke competitie in de komende E-Prix.

De Formule 1 mag dan nog niet begonnen zijn, maar de Formule E is al volop bezig. Dit weekend is Mexico-stad de thuisbasis voor alweer de derde E-Prix van het seizoen. Op een aangepaste variant van het Autodromo Hermanos Rodriguez zullen de coureurs dit weekend 45 minuten + één ronde gaan racen. Regerend Wereldkampioen Nyck de Vries vindt het fijn om terug in Mexico te zijn. "Mexico-stad is een geweldige plek. De fans zijn super enthousiast en de het stadiongedeelte in de laatste sector is fantastisch. Het is gewoon een geweldige locatie voor een E-Prix", vindt de geboren Fries. De Mercedes-coureur begon goed aan het nieuwe FE-seizoen. In het eerste weekend, waarin twee races werden gehouden, wist De Vries één overwinning en één poleposition te behalen. De Nederlander staat nu tweede in het kampioenschap, met vier punten achterstand op de nummer één.

Mercedes moet aan de bak in Mexico

"We hadden een goede start van het seizoen en dat geeft ons veel moed. Maar we zijn ons bewust van de uitdagingen die nog voor ons liggen", zegt de Nederlander. De Vries geeft aan dat het hele veld heel dicht bij elkaar zit en daarom moeten hij en zijn team aan de bak in Mexico. "Het zit allemaal heel dicht bij elkaar, maar we reizen zelfverzekerd af naar Mexico. We weten hoe competitief onze rivalen zijn, dus we moeten ons beste beentje voor zetten om voor de prijzen mee te kunnen doen. Alle focus ligt nu op een zo goed mogelijke voorbereiding, zoals altijd", aldus de Mercedes-coureur. De Mexicaanse E-Prix wordt zaterdag 12 februari gehouden in Mexico-Stad. De trainingen en de kwalificatie zijn ook op dezelfde dag. De race begint zaterdagavond om 23.00 Nederlandse tijd.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"