Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries noemt zege verdiend: "We zijn het hele weekend al sterk"

De zondag moet nog aanbreken, maar het Wilhelmus heeft inmiddels geklonken op het circuit Spa-Francorchamps. Nyck de Vries bracht enkele tienduizenden, tijdens de F1-kwalificatie natgeregende landgenoten in extase door op dominante wijze zijn derde seizoenszege in de Formule 2 te boeken. De Nederlander was uiteraard in zijn nopjes met de overwinning voor 'eigen' publiek en meende de zege dankzij een sterk weekendverloop verdiend te hebben.

"Ondanks een aantal lastige wedstrijden hebben we onze hoofden niet laten hangen dit seizoen", laat De Vries na afloop van de wedstrijd tegenover onder meer Racingnews365 weten. "Het was een lastige race, de Safety Car hielp zeker niet mee - je bouwt een gat op en dan komt dat voertuig dat al je voorsprong doet verdwijnen! Je banden heb je voor niets op hun donder gegeven."

"De zomerstop heeft me goed gedaan, ondanks dat ik maar zes dagen vakantie heb gehad", lacht Prema-coureur, die afgelopen weekend op het circuit van Silverstone zijn kunsten mocht vertonen achter het stuur van de WEC-bolide van Racing Team Nederland. Een magisch knopje op zijn F2-stuur heeft de Sneker niet, maar bepaalde wijzigingen hebben de gehoopte invloed gehad. "We hebben wat aanpassingen gemaakt voor dit weekend en dat betaalt zich uit. Hopelijk kunnen we het vasthouden en kunnen we strijden tot het einde. Ik zal in ieder geval voor de titel strijden tot het theoretisch onmogelijk is!" besluit De Vries strijdvaardig. Dankzij het veroveren van de pole en het scoren van de eerste overwinning van het F2-weekend heeft De Vries inmiddels al 28 punten bijeen gereden op Spa-Francorchamps. Bijzonder goede zaken doet hij in de titelstrijd: Artem Markelov, waarmee hij gedeeld vierde stond, is op een flinke achterstand gereden. Bovendien heeft nummer drie Alexander Albon nog slechts zes puntjes meer dan de Nederlander, die in de zondagrace vanwege de reversed grid-regel vanaf de achtste startpositie aanvangt.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"