Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries nuanceert harde uitspraken Tost: "Willen allemaal zo snel zijn als Red Bull"

De sfeer binnen AlphaTauri is voorafgaand aan de Grand Prix van Australië zeer goed, aldus Nyck de Vries. Hij gaat in op de harde uitspraken van teambaas Franz Tost, die in Djedda riep dat hij zijn engineers niet meer vertrouwde.

AlphaTauri staat na de eerste twee races van het Formule 1-seizoen nog altijd op de nulscore. In Saoedi-Arabië hoopte het team op verbetering na een tegenvallende openingsrace in Bahrein, maar Nyck de Vries en Yuki Tsunoda konden geen finish in de top tien veroveren. Franz Tost was op zijn zachtst gezegd niet tevreden met het resultaat. De teambaas van de Italiaanse renstal schoof het af op de engineers en riep dat hij het vertrouwen kwijt was in ze. Een harde uitspraak en mogelijk niet goed voor de sfeer binnen het team, maar volgens De Vries is er helemaal niets aan de hand. "De vibe binnen het team is op dit moment eerlijk gezegd heel goed", zegt de Nederlander in Australië tegen de media, waaronder RacingNews365 . "Er is geen merkbaar verschil tussen voor en na de uitspraken en ik denk ook dat dit soort dingen een beetje uit context gehaald kunnen worden. We proberen het allemaal op te lossen en we willen natuurlijk allemaal zo snel zijn als Red Bull nu is", nuanceert De Vries. "Iedereen wil winnen en domineren."

Werk aan de winkel bij AlphaTauri

Het harde werk bij AlphaTauri gaat gewoon door en volgens De Vries is er dus niets veranderd binnen het team na de uitspraken van Tost. "We zijn gewoon bezig met verbeteren en we werken er hard aan om progressie te boeken. We zijn erg gepassioneerd in wat we doen en er is verder niet echt wat veranderd bij de sfeer van het team." "Ik ben blij met waar ik nu zit en we willen allemaal pushen", zegt hij gemotiveerd. Wanneer er aan De Vries wordt gevraagd of Tost ook net zo hard kan zijn naar zijn coureurs, wijst hij naar voormalig AlphaTauri-coureur Pierre Gasly, die naast hem zit. "Dat kan je beter aan Pierre vragen", lacht hij, waarop Gasly knikkend en grijnzend twee duimen opsteekt."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden