Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries nuanceert vrijdagresultaat: "Op dat moment uit positie"

Nyck de Vries verraste vriend en vijand door zijn AlphaTauri naar de vierde tijd te sturen in de eerste vrije training. Representatief? Nee, misschien niet, maar evengoed blikt hij tevreden terug.

"Vandaag was een degelijke dag voor ons, met name natuurlijk de eerste vrije training. Ik denk dat we daar iets uit positie waren, maar evengoed denk ik dat we de auto vanaf de eerste meters goed op de rit hadden", zo begint De Vries ten overstaan van onder andere RacingNews365 zijn terugblik op de vrijdag in Spanje. "Daarna slaagden we er in de tweede vrije training niet helemaal in om alles op zijn plek te laten vallen, ook omdat we verschillende dingen probeerden. Hopelijk leert ons dat enkele zaken voor morgen, zodat we alles wél op hun plek kunnen laten vallen als het ook echt telt."

"Dat geeft wat meer ruimte"

Het valt de vraag stellende journalisten op de De Vries zich sinds Monaco wat meer ontspannen over het circuit lijkt te begeven. Klopt dat ook? "Ik denk dat het zeker helpt dat dit circuits zijn die ik al ken. Die ervaring die je daarmee al op een bepaald circuit hebt liggen, geeft net wat meer ruimte." Maar, die P4, daar moeten we dus niet te enthousiast van worden: "Ik denk dat die klassering niet helemaal realistisch was en de klassering van VT2 wat dat betreft iets meer. Het is leuk om de dag goed te beginnen, maar uiteindelijk worden de punten pas op zondag verdeeld."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap