Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries onder de indruk van toptalenten: "Dat had ik nooit gekund"

Nyck de Vries heeft zich lovend uitgelaten over Andrea Kimi Antonelli en Oliver Bearman. De Nederlander vindt het bijzonder hoe de toptalenten uit de Formule 2 zich manifesteren.

De Vries Formula E
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sam Bagnall

Alle autosportfans keken reikhalzend uit naar het Formule 2-debuut van Andrea Kimi Antonelli. Het jonge toptalent liet een daverende indruk achter in de karts en FRECA en is ook onderdeel van het ontwikkelingsprogramma van Mercedes. Antonelli neemt het nu bij het team van Prema op tegen Oliver Bearman, die zelf in Saoedi-Arabië nog zijn Formule 1-debuut maakte bij Ferrari.

Nyck de Vries werd in 2019 Formule 2-kampioen en laat zich uit over de prestaties van de Prema-teamgenoten. Volgens de Formule E-coureur is vooral Antonelli heel bijzonder.

"Iedereen heeft het over Bearman, omdat hij het goed en solide heeft gedaan", vertelt De Vries in de podcast Pelas Pistas. "Alleen heeft hij al een seizoen in de Formule 2 gereden en stond Antonelli toch iedere keer voor hem tijdens de tests en het eerste raceweekend in Bahrein, ondanks dat Prema niet echt presteerde."

Raceteam

De Vries vindt het niet zo gek dat Bearman soms nog sneller is, bijvoorbeeld tijdens de Formule 2-kwalificatie in Saoedi-Arabië. Bearman pakte daar poleposition, maar moest een dag later in de Ferrari van Carlos Sainz stappen. "Als je naar het circuit in Djedda gaat en maar dertig minuten kan trainen, vind ik dat Kimi het in de kwalificatie heel goed heeft gedaan door maar twee tienden tekort te komen. Het is duidelijk dat Prema de nieuwe reglementen nog niet echt onder de knie heeft, waardoor ze niet geweldig presteren. Maar ik weet zeker dat Kimi heel bijzonder is."

Volgens De Vries draait alles om racen in de familie van Antonelli. "Hij ademt racen. Hij rijdt al van jongs af aan in allerlei auto's. Het is een slimme jongen als je hem ontmoet en met hem praat. Kimi is scherp en weet alles van racen."

De Nederlander vond het ook knap hoe Bearman debuteerde in de koningsklasse. De Brit werd namens Ferrari zevende in Djedda en maakte zo indruk. De Vries viel in 2022 zelf ook een keer in voor Alex Albon bij Williams en eindigde op de negende plaats in Italië. Toch denkt hij dat hij het Bearman niet na had gedaan als hij op 18-jarige leeftijd had moeten invallen.

"Ik denk echt dat hij het geweldig heeft gedaan. Hij is 18 jaar oud en ik vond het indrukwekkend wat hij na één vrije training liet zien. Zelf deed ik het op een later moment in mijn carrière. Als ik terugdenk aan het moment dat ik 18 jaar oud was, had ik dat ding nooit kunnen besturen. Ik zag eruit als 12."

Ook interessant:

De Grand Prix van Australië verliep niet succesvol voor Red Bull, maar komend weekend volgt er een nieuwe kans in Japan. Max Verstappen zal erop gebrand zijn om revanche te nemen, net als vorig jaar.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen 'Marko helpt Verstappen bij eventuele vertrekwens'