Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries reageert op overname Mercedes door McLaren

Mercedes zet na 2022 een punt achter haar avontuur in de Formule E. Het team, waar Nyck de Vries momenteel voor rijdt, wordt overgenomen door McLaren. De Nederlander houdt zijn eigen toekomstperspectief in het midden en zegt vooral blij te zijn voor het hele team.

Vlak voor de E-Prix van Berlijn werd bekendgemaakt dat McLaren zal debuteren in de Formule E. De Britse renstal neemt in 2023 het huidige Formule E-team van Mercedes over. Mercedes zet na het huidige seizoen een punt achter haar avontuur in de elektrische tegenhanger van de F1. Of de huidige coureurs van Mercedes, Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne nu 'overstappen' naar McLaren, is nog niet zeker. Vandoorne wordt gelinkt aan een stoeltje bij DS Penske, maar van De Vries is weinig bekend. RacingNews365 vroeg de Nederlander in Berlijn naar het nieuws van de McLaren-overname. Hij legt uit dat het teambelang op één staat. "Ik ben vooral heel erg blij voor de mensen die voor het team werken, want het is een hele hechte, mooie groep. Gelukkig heeft iedereen in ieder geval een plekje, want het gaat uiteindelijk wel om alle mensen die voor een organisatie werken. Het betekent niet alleen zekerheid voor een persoon, vaak zitten er ook hele families achter." De Vries zat zelf van 2010 tot 2019 in het talentprogramma van McLaren. De regerend Formule E-kampioen weet uit ervaring dat de Mercedes-medewerkers 'op een goede plek terecht komen'. Binnen het team is er weinig merkbaar van de overname. "Ik heb het verschil niet heel erg gevoeld. Iedereen is hier vooral druk met de race bezig."

Meerdere problemen bij De Vries tijdens E-Prix Berlijn

De Vries kwam tijdens de eerste E-Prix van het weekend in Berlijn meerdere problemen tegen. Temperatuurverschil in de banden, problemen met het remmen en disbalans zorgden ervoor dat de Mercedes-coureur niet verder kon komen dan de tiende plaats. Hij hoopt op verbetering tijdens de tweede E-Prix van het weekend. Race twee wordt op hetzelfde circuit verreden, maar nu in tegenovergestelde richting. De Vries is voorzichtig optimistisch, vooral omdat teamgenoot Vandoorne de potentiële snelheid al liet zien. De Belg finishte als derde en behaalde dus het podium. "Stoffel heeft het laten zien, maar door kleine issues aan mijn kant, kon ik het net niet benutten." "Op zich zouden de problemen opgelost moeten kunnen worden, maar het circuit gaat wel de andere kant op. Het heeft dan net wat andere voorkeuren, maar daar gaan wij ons vanavond nog over buigen."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'