Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nyck de Vries

De Vries sluit toekomstig Formule 1-debuut niet uit

Na het winnen van de titels in de Formule 2 en in de Formule E werd er veel gepraat over een mogelijk F1-debuut van Nyck de Vries. De grid voor 2022 is echter gevuld zonder de Mercedes-coureur, maar een toekomstige opstap naar de koningsklasse sluit hij niet uit.

Na het binnenslepen van de Formule 2-titel was er voor Nyck de Vries geen plaats in de Formule 1. De Nederlander week daarom uit naar de elektrische raceklasse en werd hierbij wereldkampioen voor het Formule E-team van Mercedes. Voor de microfoon van onder meer RacingNews365 verklaart hij op het FIA-gala dat hij een F1-debuut niet gelijk uitsluit.

"Er wordt natuurlijk veel gepraat binnen de Formule 1 en er is altijd een nieuw verhaal. Maar het enige wat ik kan doen om voorwaarts te komen met mijn carrière is goed werk verrichten op het circuit. Het maakt daarbij niet uit voor wie ik race", aldus de wereldkampioen Formule E.

Mercedes steekt geen stokje voor overstap

De Vries verwacht niet dat zijn banden met Mercedes ervoor zorgen dat hij vast zit bij de Duitse renstal. "Ik denk niet dat dat zo is." Een overstap naar een ander team is volgens hem dus altijd nog een mogelijkheid, al blijft het presteren op het circuit hierin erg belangrijk, zo benadrukt hij nogmaals.

"Dat is het allerbelangrijkst en dat is de enige manier om nieuwe mogelijkheden voor de toekomst te krijgen", aldus de Mercedes-kampioen van 2021.

34 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin