Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries stipt onverklaarbaar issue aan: "Anders was Q2 dichtbij geweest"

Nyck de Vries vangt de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië aan vanaf de achttiende startplaats. Na een dramatische dag zou je zeggen dat hij vooral teleurgesteld is, maar ergens valt dat nog wel mee. Q2 zat er in, ware het niet dat hij op een 'onverklaarbaar' issue stuitte.

De Vries Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Nyck de Vries mistte vanwege een motorwissel de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië, waardoor hij wat blanco aan het vertrek stond in de kwalificatie. In Q1 blokkeerde hij zijn achterwielen met een spin tot gevolg. Naar eigen zeggen was dat een logisch gevolg van voluit willen gaan.

"Je krijgt op zo'n zaterdag nieuwe remmen, maar heb ik niet de kans gekregen om die goed in te remmen in VT3. Maar vervolgens moet je zo'n kwalificatie wel ingaan met de intentie om direct aan te vallen, ander loop je continu achter de feiten aan en kom je er nooit", aldus de AlphaTauri-coureur tegenover onder andere RacingNews365.

Zonde van dat setje banden, maar vervolgens herstelde hij en het team zich volgens De Vries goed: "We gingen snel weer naar buiten, pakten goed door en mijn ronde was oké voor dat moment."

"Mijn laatste rondje was vervolgens eigenlijk goed, alleen om een onverklaarbare reden was mijn batterij niet vol, waardoor ik een hoop tijd verloor in de laatste sector", zo vervolgt de rookie. "Ik zal niet zeggen dat mijn ronde anders sowieso goed genoeg zou zijn geweest voor Q2, maar zonder dat probleem hadden we er wel heel erg dichtbij gezeten."

Wat verwacht De Vries van de snelheid in de race en van wat er mogelijk zou kunnen zijn? "In alle eerlijkheid? Ik heb echt geen idee. Het kan een hele saaie race worden, maar ook een hele spannende. Je weet het gewoon nooit op dit soort circuits. Ik hoop dat er voor ons wat kansen komen om posities te winnen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez