Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

De Vries te goed voor Williams?: "Als hij geen F1-zitje krijgt, vreet ik een bezemsteel op"

Gaan we Nyck de Vries volgend jaar terug zien als fulltime F1-coureur? Na zijn prestaties in Monza vinden velen dat hij dat verdient. In de Formule 1-podcast van RacingNews365 bespreken F1-kenner Ruud Dimmers, coureur en analist Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de mogelijkheden.

De Vries Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na de indrukwekkende prestaties van Nyck de Vries op Monza, zijn velen van mening dat de Nederlander hoe dan ook een stoeltje verdient in de Formule 1. Maar bij welk team? Veel stoeltjes zijn al bezet voor volgend jaar, maar er zijn nog enkele mogelijkheden.

Denk bijvoorbeeld aan een stoeltje bij Alpine, Haas of een stoeltje bij Williams, aangezien Nicholas Latifi ondermaats presteert. Williams is dit seizoen echter het team dat ver onderaan staat in het klassement en in de Formule 1-podcast van RacingNews365 opperde host Joris Mosterdijk daarom de stelling: 'De Vries is te goed voor Williams'.

Coureur en Viaplay-analist Tom Coronel is het volledig eens met die stelling. "Helemaal als je kijkt naar zijn ervaring. Normaal gesproken worden de jonge coureurs bij Williams geparkeerd om ervaring op te doen voor de volgende stap. Nyck heeft al heel veel ervaring en dat hebben we nu ook gezien bij Williams. Ik zie heel duidelijk dat hij het allemaal makkelijk aan kan. Zijn 'processor' kan het aan, zijn kunde van de baan kan het aan."

"Hij kent zijn kantoor (werkomgeving en stuur, red.) niet eens en hij wordt negende! In een Williams nota bene. Een Williams hoort normaal veldvulling te zijn en dat is Nyck niet. De dingen die Albon af en toe doet, dat kan Nyck ook makkelijk. Albon heeft al tien keer meer ervaring dan dat Nyck heeft, maar hij doet zeker niet onder voor hem."

De volledige podcast is onderaan het artikel te beluisteren. Het artikel gaat hieronder verder.

Duidelijk dat er nog veel onduidelijk is

F1-kenner Ruud Dimmers kijkt er op een andere manier naar. "Als dat uiteindelijk zijn enige kans is om Formule 1 te rijden, dan pakt hij die zeker. Het is altijd moeilijk om te zeggen wanneer je te goed bent voor een team."

Dimmers erkent dat de prestaties van De Vries hem zeker goed zullen doen op de coureursmarkt, maar benadrukt dat er ook andere factoren meespelen in de keuze voor een coureur.

"Natuurlijk is het goed voor Nyck. Je bent zo goed als je laatste race, zo simpel is het. Maar er zijn ook teams die centjes nodig hebben. Williams geeft aan: 'super interessant, maar het ligt aan de plannen van De Vries'. Alpine zoekt nog iemand, want er lijkt een kink in de kabel te zijn gekomen met Gasly."

"Het is een raar silly season", gaat Dimmers verder. "Zolang de stoeltjes niet ingevuld zijn, is Nyck een van de voornaamste kanshebbers bij Alpine. Wij van RacingNews365 begrepen dat hij een hele serieuze kandidaat is voor Alpine én Williams."

"Beter had De Vries het niet kunnen doen"

Zonder zich enigszins goed voor te kunnen bereiden moest De Vries gaan rijden voor Williams. Hij reed in de eerste vrije training voor het team van Aston Martin, maar Coronel legt uit dat dit weinig bijdroeg aan zijn voorbereiding voor de rest van het weekend.

"Iedere auto voelt anders. Het enige was dat hij een klein beetje gevoel kreeg met de baan, maar dat is dan ook echt het enige. Hij was het weekend voorbereid op een Aston Martin. Bij Williams was het adhoc instappen, rijden en zien hoe ver we komen."

"Beter had hij het niet kunnen doen", gaat Coronel lovend verder. "Dus als hij nu geen zitje krijgt in de Formule 1, vreet ik een bezemsteel op. Duidelijke taal toch?"

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

30 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022