Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries vertrouwt op eerdere successen in Bakoe

Veel tijd om het circuit in Bakoe met zijn Formule 1-wagen te verkennen heeft Nyck de Vries niet. Door de nieuwe opzet van het raceweekend is er maar een vrije training. De Vries heeft in het verleden echter al succes geboekt op het stratencircuit in Azerbeidzjan en vertrouwt op de ervaringen die hij toen heeft opgedaan.

Na een periode van enkele weken relatieve rust wordt het voor Nyck de Vries een spannend weekend. De Nederlander maakt zich op voor zijn eerste sprint-weekend in de Formule 1. Bij de GP van Azerbeidzjan is ook nog eens de opzet van de vrije trainingen en kwalificaties aangepast, waardoor de coureurs alleen de eerste vrije training op vrijdag hebben om zich de baan eigen te maken. Voor De Vries niet zo'n probleem, geeft hij aan als hij vooruitkijkt naar de herstart van het seizoen. "Bakoe wordt mijn allereerste sprintweekend en dat wordt een bijzondere uitdaging met slechts één uur vrije training voor de kwalificatie. Maar ik ben al eerder op het circuit geweest, met drie tweede plaatsen in de Formule 2", geeft de coureur van Alpha Tauri aan. De laatste race dateert alweer van vier weken geleden en De Vries kijkt er naar uit om weer achter het stuur van zijn F1-wagen te kruipen. "We zijn allemaal enthousiast om na deze lange pauze weer te gaan racen. Het circuit is vrij uniek in die zin dat inhalen op stratencircuits meestal een hele uitdaging is, maar het extreem lange rechte stuk biedt kansen. Daarom zijn de races in Bakoe vaak nogal bewogen, dus hopelijk valt het onze kant op en hebben we aan het eind iets om voor te juichen."

Snelheid op rechte stukken

De Vries noteerde in de eerste drie races van het seizoen respectievelijk P14, P14 en P15. Geen punten voor de in de F1 debuterende Nederlander, maar hij heeft vertrouwen dat de resultaten beter gaan worden. "Ik heb het gevoel dat we vooruitgang boeken, maar het middenveld is nog steeds erg krap. Het is een hele uitdaging om voor de punten te vechten, want in een 'normale' race is de top tien stevig bezet. We moeten ervoor zorgen dat we kunnen profiteren van eventuele fouten van anderen. Hoewel ik tekenen van vooruitgang zie, vergt Bakoe veel snelheid op het rechte stuk en tot nu toe is onze snelheid daar juist niet zo competitief geweest. Laten we afwachten hoe het uitpakt." Na de GP van Australië hadden de coureurs even vrijaf. De Vries heeft zijn tijd goed benut, met trainen én ontspanning. "Aanvankelijk keerde ik na Melbourne snel terug naar het Verenigd Koninkrijk om een dag in de simulator door te brengen en ook vooruit te kijken naar enkele races die er nu aan komen. Daarna heb ik een korte trip naar Nederland gemaakt, waarna ik werd uitgenodigd voor de wedstrijd Milaan-Napoli", doet De Vries uit de doeken. "Het was echt een coole ervaring, want de Champions League is een heel groot gebeuren. Het is altijd cool om sport in het echt mee te maken, want ik denk dat tv soms geen recht doet aan het echte werk. Dit was echt een unieke ervaring. Als je in een stadion met 80.000 mensen naar de 22 spelers op het veld kijkt, krijg je kippenvel van de sfeer en de emotie. Ik hou gewoon van echte sportactie."

Toptennissers in Monaco

De Vries keerde daarna terug naar zijn woonplaats Monaco, waar hij zich op de tennisbaan liet zien. "Bij de Monaco Tennis Open. Ik ging daarheen met Stefano Tsitsipas (nummer 3 van de wereldranglijst, red.). Ik volg het tennis op de voet, want veel van de topspelers wonen in Monaco en gaan naar dezelfde sportschool als ik, en sommigen wonen in hetzelfde gebouw als ik." Ondanks ruimte voor ontspanning, bereidde De Vries zich ook serieus voor op de drukke periode die voor de deur staat. "Mijn trainer was bij me in Monaco waar we veel werk hebben verricht, en het was ook fijn om wat tijd thuis door te brengen. Nu ben ik klaar om weer aan de slag te gaan met vijf wedstrijden in zes weken, dus het wordt een intense periode."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"