De Vries vlamt naar poleposition voor F2-race in Rusland

28 sep. 2018 16:41 René Oudman 0 reacties
Een uitmuntende kwalificatiesessie in de Formule 2 heeft Nyck de Vries zijn tweede poleposition van het jaar opgeleverd. De 23-jarige Fries perste op het Sochi Autodrom een 1.46.476 uit zijn Prema en versloeg kampioenskandidaten Lando Norris en George Russell daarmee in de strijd om P1.

Het drietal Russell, Norris en De Vries was duidelijk het snelste in Rusland, al leek kampioenschapsleider Russell er met de pole vandoor te gaan. De jonge Brit had met nog een aantal minuten op de klok P1 in handen.

Een waanzinnige ronde van De Vries bracht de pole echter naar Prema: de Nederlander blufte Russell met bijna vier tienden af en wist ook de oprukkende Norris met ruim twee tienden voor te blijven. Na de poleposition te hebben veroverd voor de hoofdrace in België heeft de ontwikkelingsrijder van McLaren nu zijn tweede snelste kwalificatietijd van het seizoen te pakken.

Achter Norris, die vanochtend nog in actie had mogen komen tijdens de eerste vrije training voor de Formule 1, en Russell, reed Nicholas Latifi naar een keurige vierde tijd. Ook de Canadees was eerder op de vrijdag nog te bewonderen in een F1-bolide, hij nam plaats in de Force India. Artem Markelov, die het drietal F2-rijders die vanochtend hun kunsten vertoonden in de F1 completeert, kende een zeer teleurstellende sessie. Hij werd uiteindelijk negentiende en een na laatste.

De hoofdrace van de Formule 2 begint op zaterdagmiddag om 15.45 uur Nederlandse tijd, drie kwartier nadat de Formule 1-kwalificatie tot een besluit is gekomen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen