© FIA Formula 2

Nieuwsoverzicht

De Vries vliegt naar F2-pole: “Bijzonder uitdagende sessie”

24 aug. 2018 19:34 René Oudman 0 reacties
Tweemaal veroverde Nyck de Vries vrijdagmiddag op Spa-Francorchamps de snelste rondetijd, slechts eentje daarvan bleef op de tijdenlijst staan. De jonge Sneker, die zijn kunsten vertoont in de Formule 2, reed de concurrentie op een hoop en stond aan het einde van de rit vier tienden los ten opzichte van zijn naaste rivaal.

De opgeluchte Prema-coureur mag zodoende zijn eerste F2-pole bejubelen. “We wisten dat het erin zat", spreekt hij naderhand. "Het eerste rondje was helaas ongeldig (omdat De Vries de baanlimieten overschreed, red.) en ook al is het vervelend, ik heb er begrip voor. De sessie werd bijzonder uitdagend omdat die eerste rondetijd werd afgenomen en daardoor kwam veel druk op tweede run te staan.” Op de vraag of deze poleposition bij de lijst van ‘beste momenten van de racecarrière’ kan worden gevoegd knikt De Vries instemmend. “Het was een hele mooie!”

Er worden dit weekend zoals gebruikelijk in de Formule 2 twee wedstrijden verreden: de hoofdrace, waarvoor De Vries de poleposition veroverde, start zaterdagmiddag om 16.45 uur.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen