Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries voelt geen druk voor naderende zomerstop: "Business as usual"

Oostenrijk was niet het weekend van Nyck de Vries. De Nederlander hoopt in Groot-Brittannië beter voor de dag te komen. Updates moeten hem en AlphaTauri daar bij helpen.

De druk op de schouders bij Nyck de Vries lijkt enorm. Zijn prestaties moeten verbeteren om zijn toekomst in de Formule 1 veilig te stellen, zo stelde Red Bull-adviseur Helmut Marko eerder. Voorafgaand aan de GP van Groot-Brittannië op Silverstone zegt De Vries tegenover onder meer RacingNews365 dat hij zelf die druk niet zo ervaart. "Ik denk dat elke dag in het teken staat van het beste uit mezelf halen en proberen zo goed mogelijk te presteren op de baan. Het is nu juli en zomer, maar verder voel ik me niet anders ten opzichte van dat ik er altijd naar streef om het beste uit mezelf te halen en zo goed mogelijk te presteren. Voor mij is het business as usual." "Er is altijd druk en ik heb altijd gezegd dat druk relatief is, zoals jullie druk hebben om te presteren in jullie werk en we hebben allemaal verantwoordelijkheden in het leven", zegt De Vries tegen verslaggevers. "Dat geldt ook voor mij en ik ervaar mijn druk misschien als intens, maar dat geldt ook voor jou, of als je je klaar moet maken voor een belangrijk schoolexamen. Het hangt er gewoon vanaf waar je in het leven staat."

Nieuwe updates moeten prestaties verbeteren

De Vries heeft buiten de raceweekenden genoeg afleiding om te ontspannen, geeft hij aan."Ik vind het heerlijk om tijd door te brengen met familie, vrienden en in de natuur. Onlangs heb ik geprobeerd om het golfen weer op te pakken, want ik speelde vroeger een beetje. Ik kan al mijn frustratie kwijt in het gras of de bovenkant van de bal en ze links, rechts en in het midden zoeken in de struiken of in het water", lacht de Nederlander. "Ik voel dat ik goede mensen om me heen heb. Dus ja, ik voel me op mijn gemak en gesteund." Steun kan er ook op de baan komen als de prestaties beter worden. Op Silverstone komt AlphaTauri met enkele updates. De Vries: "We zullen zien, ik hoop echt dat de update ons wat meer prestaties brengt. De afgelopen twee weken waren een beetje moeilijk voor ons als team." "Het is altijd een beetje onbekend om te voorspellen en te verwachten hoe dat op de baan zal uitpakken. Maar hopelijk komen we daar snel achter. En hopelijk geeft het ons een beetje meer om dichter bij de de top 10 te komen. Maar eerlijk gezegd weten we het in dit stadium nog niet. Er is zeker een reden om te hopen dat we een kleine stap voorwaarts maken. Maar de omvang is op dit moment nog onbekend voor ons."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"