De Vries vol zelfvertrouwen: "Albon en Norris waren geen spat beter dan ik"

Nyck de Vries rijdt komend seizoen voor het derde opeenvolgende jaar in de Formule 2 en wordt gezien als één van de gedoodverfde titelfavorieten. Hij verdient naar eigen zeggen een plekje op de Formule 1-grid, zeker als ook een Lando Norris en Alexander Albon daar al staan.

"Ik wil niet arrogant zijn, maar Lando Norris en Alexander Albon (beiden debuteren in 2019 in de Formule 1, red.) waren in de Formule 2 echt niet beter dan ik. Norris won maar één race, ik won er drie en Albon vier", aldus een stellige Nyck de Vries in gesprek met het Friesch Dagblad.

De complete Formule 2-top drie van vorig jaar promoveerde naar de koningsklasse van de autosport, wat de geboren Fries met P4 de eerste niet-promovendus maakt. Daar moet in 2020 verandering in komen, mogelijk na het behalen van de titel in de Formule 2 met ART.

"De afgelopen zeven Formule 2-kampioenen kwamen allemaal in de Formule 2 terecht", aldus de Vries, die zichzelf niet graag ziet als dé grote titelfavoriet: "Ik heb altijd geleerd om niet teveel op de zaken vooruit te lopen, maar ik ik racete voorheen met zo'n zeventig procent van de jongens op de huidige F1-grid."

"Het is weleens frustrerend dat ik nog geen deel uit maak van dat deelnemersveld, maar iedereen bewandelt zijn eigen pad. Voor de één is het wat makkelijker dan voor de ander. Ik geloof echter nog steeds heilig in mijn kansen en dat moet ook wel, want als je er zelf niet meer in gelooft, kan je net zo goed stoppen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen