Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries voorspelt F1-kansen: "Het kan erg snel gaan"

Gaan we Nyck de Vries wel of niet zien in 2023 als F1-coureur? Zelf blijft de Nederlander er nuchter onder. Hij stipt aan dat het allemaal heel snel kan gaan.

Nyck de Vries mocht dit seizoen al tweemaal achter het stuur kruipen van een F1-bolide in een officieel Grand Prix-weekend. Een keer bij het team van Williams en een keer bij Mercedes. De Nederlander leverde puik werk in beide trainingssessies en Mercedes-teambaas Toto Wolff was lovend over De Vries. Maar of we hem volgend jaar als fulltime F1-coureur zullen zien, dat is vooralsnog onduidelijk. Voor De Vries is dat in ieder geval wel het doel. "Het rijden in een Formule 1-auto geeft een heel uniek gevoel. Het is erg fijn en geeft het gevoel van puur geluk. Natuurlijk is Formule 1 het doel van iedere coureur. Het is het neusje van de zalm in de autosport", vertelde De Vries aan de media, waaronder RacingNews365. Hij blijft er nuchter onder en weet dat niets, maar dan ook niets zeker is in de koningsklasse van de autosport. "Ik denk dat de Formule 1 over het algemeen een zeer dynamische industrie en business is en dingen gaan zeer snel." Dat hebben we onlangs bijvoorbeeld wel kunnen zien toen Sebastian Vettel aankondigde de Formule 1 te verlaten en de stoelendans begon . "Het enige wat ik kan doen is mijn deel en de rest ligt buiten mijn bereik. Dus ik zal me daarop blijven concentreren en de tijd zal het leren", voegt De Vries toe.

De bak aan ervaring van De Vries

De 27-jarige coureur heeft al heel wat race-ervaring opgedaan en heeft in verschillende klasses mogen rijden. De Nederlander ziet het rijden in verschillende bolides als een groot voordeel voor een potentiële stap naar de Formule 1. "Het helpt altijd om in verschillende series en auto's te rijden, omdat het je helpt ontwikkelen om een complete coureur te worden. Je gaat beter naar de details kijken en het finetunen ervan en ook naar hoe je je talent kunt omzetten naar performance."

De Vries: "Dat is het enige wat ik kan doen"

De vraag werd geopperd of De Vries op dit punt in zijn carrière moet beslissen om de deur te sluiten voor de Formule 1 of niet. "Eerlijk gezegd heb ik het antwoord op die vraag niet", begint de Nederlander. "Ik heb altijd geweten dat de enige manier om je carrière succesvol voort te zetten, is door op het circuit te presteren en je best te doen, en dat is het enige wat ik kan doen." "Natuurlijk hebben we een situatie gezien zoals die van Brendon Hartley, die terugkeerde naar de Formule 1 nadat hij een tijdje aan endurance racen deed, dus je weet nooit wat gaat gebeuren in de toekomst." "Maar je moet realistisch en eerlijk zijn en uiteindelijk is het enige wat ik kan controleren wat ik op de baan doe, dus dat is wat ik probeer te doen en dan zullen we wel zien."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi