Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries wijst potentiële Mercedes-opvolger Hamilton aan

Nyck de Vries was tot en met 2022 verbonden aan Mercedes. Bij de Zilverpijlen gaat er volgend jaar het een en ander veranderen in de Formule 1, vooral omdat Lewis Hamilton naar Ferrari vertrekt. Toch ziet De Vries de toekomst van zijn voormalige werkgever positief in. De troonopvolger staat namelijk al klaar, stelt hij in een exclusief gesprek met RacingNews365.

De Vries Formula E
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sam Bagnall

Wie o wie gaat Lewis Hamilton opvolgen bij Mercedes? Dat is de grote vraag voor 2025. De Brit vertrekt naar Ferrari en laat een vacante positie achter bij de Zilverpijlen. Nyck de Vries kent het Formule 1-team door en door vanuit zijn tijd als reservecoureur. De coureur is nu weer actief in de Formule E en werd in het seizoen 2020/2021 wereldkampioen in die raceklasse. Dat deed hij ook namens Mercedes.

Maar wat dacht De Vries toen hij het nieuws over Hamilton hoorde? De Nederlander kijkt vooral tevreden terug op zijn tijd bij Mercedes, zo vertelt hij in een exclusief gesprek met RacingNews365. "Ik weet niet of ik er een sterke mening over heb. Ik kijk met tevredenheid terug op mijn tijd bij Mercedes, want ik heb er van genoten. Het was een geweldig team met een geweldige cultuur en ze gaven veel om hun coureurs en mensen. Dat waardeer ik. Ik ben ze zeer dankbaar voor alle kansen die ze me schonken, vooral om binnen hun systeem te groeien als coureur."

Antonelli

De Vries beaamt wel dat het vertrek van Hamilton een verlies is voor Mercedes, al denkt hij dat de troonopvolger mogelijk snel klaarstaat. "Mercedes heeft een geweldige, jonge coureur in Andrea Kimi Antonelli. Natuurlijk is het een verlies, omdat Lewis een fenomenale coureur is met een indrukwekkende staat van dienst. Hij is mogelijk de beste coureur van het afgelopen decennium. Maar als er een deur sluit, gaat er ook altijd weer eentje open."

"Verandering hoeft niet altijd slecht te zijn", vervolgt De Vries zijn verhaal. "Het gebeurt. Maar ik hoop dat Antonelli de kans krijgt, want ik geloof dat hij zeer bekwaam is. Ik denk dat hij een geweldige en complete coureur is."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China