Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries windt er geen doekjes om: 'AlphaTauri minder goed dan gehoopt'

De eerste vrijdag van het seizoen zit er ook voor Nyck de Vries op. Hij reed ver achteraan het veld rond en dat is niet wat hij en zijn team gehoopt hadden.

Na lang wachten was het deze vrijdag dan eindelijk zover voor Nyck de Vries. Hij stond aan de start van zijn eerste raceweekend als fulltime F1-coureur. Hoe ging het met de zenuwen, zo wordt hem voor de microfoon van onder meer RacingNews365 gevraagd. "Het helpt dat we hier vorige week waren. Als je een compleet nieuw weekend ingaat, zonder training en op een nieuw circuit, dan is er natuurlijk iets meer stress en zenuwen. Omdat we hier echter vorige week al waren, wisten we wat we konden verwachten." "Als je op de baan bent tijdens een raceweekend, dan is alles altijd weer anders: de omstandigheden, de balans en andere auto's op de baan. Het is altijd anders", aldus De Vries.

Minder goed dan gehoopt

Zowel in de eerste als de tweede vrije training reed De Vries in zijn AlphaTauri ver achteraan rond. Het heeft er alle schijn van dat hij samen met Williams zal moeten strijden om de laatste plekken. Toch verrast Nyck dat niet. Hij maakt er geen geheim van: zijn team is niet zo goed als ze hadden gehoopt. "In alle eerlijkheid zijn er niet heel veel verrassingen", zo luidt zijn conclusie. "Als team zijnde ben ik oprecht tevreden met hoe onze dag is verlopen, de progressie die we iedere run hebben gemaakt en wat we samen hebben geleerd." "Ik denk echter dat het geen geheim is dat we een beetje verder naar achteren staan dan we wellicht gehoopt hadden. Onze sterke punten matchen wellicht niet met de karakteristieken van het circuit, maar desalniettemin hebben we nog veel werk aan de winkel", aldus De Vries, waarna hij uitlegt wat hij daar mee bedoelt. "Onze eigen analyse aan de hand van waar de competitie staat en waar wij staan en waar wij achten dat er ruimte voor verbetering is. Het is heel erg oud asfalt, hele hoge degradatie en heel veel langzame bochten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"