Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries ziet podiumplaats door vingers glippen in Formule 2-race

Lang leek hij op koers voor een podiumplaats, maar na 21 ronden racen moest Nyck de Vries genoegen nemen met de zevende plaats. Het 23-jarige racetalent uit Sneek, die zijn races afwerkt in het voorprogramma van de F1 tijdens de Formule 2-wedstrijden, had op het circuit van Silverstone te kampen met hoge bandenslijtage. De tweede Formule 2-wedstrijd van het weekend werd een prooi voor de Duitse rijder Maximilian Günther.

De Vries mocht als tweede vertrekken, nadat hij de eerste race op zaterdag als zevende had besloten. De complete top acht wordt omgedraaid voor de startopstelling van de tweede wedstrijd, wat betekende dat de winnaar van gisteren - Alexander Albon - als achtste aanving. Günther was zaterdag als achtste gefinisht en kreeg daardoor de pole in handen - de rijder van het team van BWT Arden reed op zondag vrij eenvoudig naar de overwinning. Mercedes-beschermeling George Russell stond andermaal in de spotlights - de 20-jarige Brit knokte zich middels een aantal gewaagde inhaalmanoeuvres van een zevende plaats naar de tweede stek. De Vries, die lange tijd op P2 reed, was als laatste van Russells tegenstanders aan de beurt. De Sneker liet zich niet makkelijk passeren, maar was niet opgewassen tegen het geweld van Russell. Nadat de ART-coureur langszij was gekomen moest De Vries tevens zijn meerdere erkennen in Lando Norris, die zowel de Nederlander als Artem Markelov in één vloeiende beweging wist te verschalken. Tot overmaat van ramp wisten ook Markelov, Louis Delétraz en Luca Ghiotto zich in de uiterste slotfase nog langs De Vries te werken. In de stand om het kampioenschap gaat Russell aan de leiding, hij heeft liefst 37 punten voorsprong ten opzichte van Norris. De Vries blijft hangen op de zevende positie. Het volgende raceweekend in de Formule 2 valt samen met de Grand Prix van Hongarije, dat betekent dat de F2-coureurs drie weken rust hebben.